Posle brijanja

Da li ste se zapitali koje su najčešće neugodnosti na koži izazvane brijanjem? Evo nekih odgovora i na ta pitanja.

Ako vaša koža reaguje na brijač tako što postaje crvena, a celo lice dobija izgled nekog tek izašlog iz opasne tuče, kozmetičari predlažu Bvlgari emulziju posle brijanja. Ova emulzija je nešto između losiona i balzama, koža je brzo upija, dobija vlagu a na licu nema nikakvog traga masnoće.

Ukoliko vaša koža posle brijanja liči na egipatski papirus, nema sumnje da imate izrazito suvu kožu. U tom slučaju predlaže se nežni balzam Herrera for men. Njegova nežna struktura ne sadrži alkohol, a pored toga obogaćena je vitaminima B, C, F i D i dodacima koji koži daju vlagu.

Volite li ujutru da spavate, a za brijanje vam treba tek tričavih pet minuta, jer vaša koža ostaje nepovređena, preporučuje se univerzalno sredstvo posle brijanja – Xeryus. On sadrži nemasni krem sa komponentama za pojačanu vlažnost.

Ukoliko vaše lice podseća na površinu Meseca, a koža vam je debela, sjajna i puna pora, pored toga što češće morate posećivati kozmetičara, neophodno je i da je negujete vrlo pažljivo odabranim preparatima. To su losioni posle brijanja sa alkoholom, jer osvežavaju i dezinfikuju kožu, a to mogu biti Rykiel Homme ili Yohl Homme. Sadrže mali procenat alkohola, meke antiseptike, kao i komponente za relaksaciju i omekšavanje kože.

Ukoliko je vaš posao zahteva boravak napolju, pa mnogo vremena provodite na otvorenom, lice vam je stalno izloženo suncu, vetru i svim vremenskim uticajima, kožu morate zaštititi specijalnim preparatom. Kozmetičari predlažu balzam posle brijanja Contradiction Kelvina Klajna. On sadrži zaštitne filtre za sunce koji stvaraju zaštitni film na koži.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.