U trendu

Poslednja holivudska diva sutra slavi 100. rođendan

Dobitnica Oskara Olivija de Haviland, jedna od poslednjih živih holivudskih ikona ’30-ih godina koja je nadživela gotovo sve ostale zvezde s kojima je zajedno glumila u filmskom klasiku „Prohujalo s vihorom“, u petak slavi stoti rođendan.

Klerk Gejbl, koji je glumio Reta Batlera, umro je pre 55 godina. Vivijen Li, koja je glumila Skarlet O’Haru, imala je 53 godine kada je pronađena mrtva 1967. Lesli Hauard, Skarletina tajna ljubav Ešli Vilks, umro je u Drugom svetskom ratu.

Dečak Miki Kun, koji je u filmu glumio sina Olivije de Haviland, odnosno Melani Hamilton, sada ima 83 godine.

De Haviland, čiji su roditelji Britanci, rođena je u Tokiju a kao dete se preselila u Kaliforniju. Njena sestra bila je Džoan Fontejn, takođe poznata glumica i dobitnica Oskara, koja je umrla 2013. u 96 godini, prenose mediji.

Olivija danas živi u Parizu, gde se preselila iz Holivuda, kada se udala za svog drugog supruga, francuskog pisca Pjera Galantea 1955. Prvo je glumila u pozorištu a zatim i na filmu. Popularnost je postigla sa osam filmova kompanije Varner Bros, realizovanih do 1941., u kojima je bila partnerka Erolu Flinu, i ulogom u spektaklu „Prohujalo s vihorom“ (1939.).

Dobitnica je dva Oskara za uloge u filmovima „Svakom svoje“ (1946.) i „Naslednica“ (1949.).

Ostali važniji filmovi u kojima je glumila su „Zaustavi zoru“ (1941.), „Tamno ogledalo“ (1946.), „Zmijsko leglo“ (1949.) i „Rođaka Rahela“ (1952).

https://www.youtube.com/watch?v=gkdRasA6xHo

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.