U trendu

Poslednji horor dani Patrika Svejzija

Posljednji dani života američkog glumca Patrika Svejzija nisu bili nimalo laki, i to ne samo zbog teške bolesti, već i zbog navodnog porodičnog nasilja koje je proživljavao, otkrili su njegovi prijatelji sedam godina nakon smrti glumca.

Patrik je navodno bio prisilno zatvoren u kući, a supruga koja je prema njemu bila nasilna i varala ga, pustila ga je da umire u najgorim mukama, prenose strani mediji.

Ove šokantne optužbe izneo je jedan od najbliskijih prijatelja zvezde filma ‘Prljavi ples’, a uglavnom se tiču 34 godina dugog braka koji je, bar za javnost bio idiličan. Svejzi je preminuo 2009. godine u 57. godini života nakon bitke sa rakom gušterače. Situaciju mu je u poslednjim mesecima života otežala njegova žena Liza Niemi, koja je dozvolila da glumac spadne na samo 40-tak kilograma, nije mu dozvoljavala izlaske pa je čak branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.

Kako prenose mediji, prijatelji su otkrili mračnu tajnu. Liza je imala nekoliko vanbračnih afera. ‘Voleo je svim srcem, ali to je stvarno bila veza na ivici ljubavi i mržnje. Ona bi tukla njega, a on bi šutirao zidove i nameštaj. Jako su se svađali, znali su da unište hotelske sobe, automobile, njihov dom… Bila je to jako nasilna veza’, rekao je prijatelj koji optužuje Patrikovu udovicu za zanemarivanje supruga.

Za Patrika se, kad god je mogao brinuo i njegov brat Don, ali kad ga nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi. ‘Lize ne bi bilo satima i onda bi došao Don i našao brata kako leži u sopstvenoj mokraći jer nije mogao sam da ustane’, dodaje prijatelj koji Lizu naziva ‘ženom željnom kontrole koja je svaki segment Patrikovog života morala da ima pod kontrolom’.

Patrikova prijateljica iz detinjstva, Šarlot Stivens, rekla je da je podsticala glumca da ostavi suprugu sa kojom se oženio 1975. zbog silnih afera za koje je znala porodica i bliski prijatelji.

Dva meseca pri smrti Svejzija, Liza koja danas ima 60 godina i u drugom je braku, ostavila je porodicu bez teksta kada je svima zabranila da ga viđaju i posećuju, uključujući i njegovu majku Petsi. U tom periodu Svejzi je napisao drugi testament kojim je celo svoje bogatstvo od 40 miliona dolara ostavio Lizi, dok porodica nije dobila baš ništa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.