U trendu

Poslednji mužjak belog nosoroga traži ženku na Tinderu

Poslednji mužjak severnog belog nosoroga na svetu „pridružio se“ aplikaciji za upoznavanje partnera Tinder, u okviru napora stručnjaka da prikupe sredstva za očuvanje njegove vrste.

„Ne želim da budem nametljiv ali sudbina vrste bukvalno zavisi od mene“, piše na Tinder profilu ovog nosoroga i dodaje se: „Dobro se ponašam pod pritiskom, visok sam 183 centimetara i težak 2.268 kilograma ako je to važno“.

U kampanji pod nazivom „Najpodobniji neženja na svetu“, Kenijski rezervat i aplikacija Tinder predstavljaju nosoroga zvanog Sudan.

Ovaj 43-ogodišnji nosorog i poslednje dve ženke nosoroga ne mogu da se pare prirodnim putem zbog starosti mužjaka.

Kenijski rezervat Ol Pedžeta (Ol Pejeta) i aplikacija Tinder nameravaju da prikupe devet miliona dolara za istraživanje metoda parenja, uključujući veštačku (in vitro) oplodnju za nosoroge, u nastojanju da se spase ova vrsta od izumiranja.

„Združili smo se sa Ol Pedžetom da pružimo najpodobnijem neženji na svetu šansu da nadje svog para“, rekao je Met Dejvid, šef komunikacija i marketinga u Tinderu.

„Optimisti smo da će Sudanov profil biti vidjen preko Tindera u 190 zemalja i na više od 40 jezika“.

Korisnici Tindera sada imaju opciju da daju donaciju kada otvore Sudanov profil.

Vebsajt rezervata srušio se sinoć  kada je ovo objavljeno.

Sudan živi u kenijskom rezervatu uz stalni nadzor čuvara, sa dve ženke Nadžin i Fatu.

Direktor rezervata Ričard Vinj rekao je da je cilj da se ponovo uvede održiva populacija severnog belog nosoroga u divljinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.