U trendu

Potresna priča žrtve uragana: ‘Izgubila sam sve…’ – poruka u boci putovala 600 km

Par s Floride je tokom šetnje plažom naišao na bocu s porukom koja je plutala gotovo 600 kilometara. Ali, pravo je iznenađenje usledilo kada su otvorili bocu i pročitali poruku…

Iako nas je sve preuzelo vreme tehnologije, računara i pametnih telefona, dobra stara romantika još uvek živi u mnogim ljudima. Niki Snou i Alen Gibson, mladi par s Floride, tako je 10. septembra, usred šetnje plažom, naišao na bocu u kojoj se nalazila poruka, baš kao u nekakvom filmu, prenose svetski mediji.

I dok su oni snimali dolazak Irme, u plićaku su primetili zelenu bocu od vina. U njoj je bila rukom pisana poruka na španskom jeziku. Nakon što su je preveli, iznenadio ih je ne samo njen sadržaj, već i saznanje o tome ko je poruku napisao.

– Naišla sam na mnogo prepreka, moje je srce slomljeno toliko puta… Izgubila sam krov na glavom i gotovo se izgubila putem, ali sada pokušavam da vratim svoju kuću, svoj smer i svoj napredak, stoji na samom početku pisma, prenosi Daily Mail.

Poruka je pisana kao molitva afro-kubanskoj božici vode, Yemayi. nakon što je pismo pregledao prevodilac, utvrđeno je da je njegova autorka Čila Lin, 25-godišnja kubanska pijanistkinja i pevačica koja živi i radi u Havani, glavnom gradu Kube.

Kad su joj se javili američki novinari, pevačica je bila presrećna i nije mogla da veruje da je njena poruka došla sve do Floride. Ona je bocu pustila u more 22. jula , kod crkvice na plaži.

– Zamislite lice moje bake kad sam joj rekla da je moja poruka došla sve do Floride. Tada je divljao uragan, ogroman uragan, a boca je ipak došla na odredište. Mislim da je to pouka o veri, rekla je pevačica novinarima. Alen Gibson, čovek koji je pronašao bocu u društvu svoje djevojke, inače radi kao šef u jednom kubanskom restoranu gde je uokvirenu poruku stavio na zid i nada se da će Lin jednoga dana doći u SAD i nastupiti u restoranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.