U trendu

Poziv na ljubav

Kako zadovoljiti ženu? Na to pitanje pokušao je u svom vodiču kroz žensko telo da odgovori etnolog Dejzmond Moris.

On smatra da su ruke na ženi najneutralnije, jer predstavljaju objekat za sve prijateljske kontakte, nipošto seksualne. S kosom je drugačije. U zavisnosti od načina češljanja, a naročito od boje kose, muškarci primaju određene signale. Raspuštena kosa ukazuje na prirodnost, skupljena kosa ukazuje na to da je žena autoritativna, a kratka kosa govori da je reč o dinamičnoj osobi. Plava kosa je nežnija i mekša pod prstima i ima pomalo infantilan karakter, što kod muškaraca pojačava seksepil.

Kukovi su ključ ženstvenosti – oni odašilju muškarcima snažan seksualni signal. Jačina ovog signala zavisi od širine kukova, naročito ako se njišu. Ipak, oni su danas smešteni u drugi plan, jer se savremenom muškarcu najviše dopadaju uski kukovi.

Najerotičniji deo su grudi, glavni ženski seksi atribut. One podstiču seksualne fantazije kod muškaraca. Pupak je predstavljao tabu zonu u gotovo svim kultovima i oduvek je bio pokriven. Tek je krajem devedesetih otkriven zahvaljujući modi pantalona i sukanja koje dosežu do kukova. Muškarci smatraju da je najsenzualniji vertikalni pupak, ali onaj s pirsingom. U naše vreme on predstavlja seksualni izazov jednak signalu koji odašilju ženske grudi. Noge su omiljen deo tela, najprovokativnije su kada su prekrštene.

Stidna kost takođe uzbuđuje muškarca. Intimna depilacija praktikovala se još kod Egipćana, od vremena kraljice od Sabe pa do antičke Grčke i Rima. Ulazak u srednji vek uskratio je ovu modu ženama na zapadu. Danas su one to nadoknadile. Svaka se opredeljuje za određen stil: „brazilski“, „sfinga“, „pista za sletanje“ i tako dalje.

Prema jednom ozbiljnom naučnom istraživanju, vreme potrebno da žena doživi orgazam iznosi ukupno 20 minuta. Devedesetih godina jedan malajski ginekolog izneo je na svetlost dana novu granicu zadovoljstva, krsteći je imenom „tačka A“. To je ona osetljiva zona koja je smeštena duboko u vagini, između bešike i grlića materice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.