Predsedniku Češke stara ljubav poslala cveće

Predsednik Češke Miloš Zeman (72) ispričao je tokom obilaska zapadne Češke u banji Konstantinove laznje, da je tu 55 godina ranije, kao 17-godišnjak, bio u društvu sa svojom prvom ljubavi, koja ga je sada iznenadila buketom cveća koje mu je poslala po gradonačelniku.

„Ovde sam ponovo posle 55 godina. Prvi put mi je bilo 17 godina. Zločinac se vraća na mesto zločina. Postoje uspomene koje ne možete da zaboravite jer sve u životu ima svoj prvi put. Razmišljao sam da li da je ponovo posetim. Razmišljao sam 10, 20, 30, 40, 50, a sada već 55 godina. Ne, želim da sačuvam uspomenu na mladost. Takodje, možda više nije živa“, rekao je 72-godišnji češki predsednik u sredu, javlja češki list Blesk.

Da se javno priseti tri sedmice kada se lečio i banjskim procedurama i u zagrljaju sa mladom Čehinjom, Zemana su navele fotografije jednog umetničkog takmičenja koje je banja organizovala pre tri godine, i zato je u sredu na ručak otišao upravo u pansion Jitšenka.

Tajanstvena Zemanova davna mladalačka ljubav o kojoj je govorio sa toliko sete priredila mu je za kraj posete iznenadjenje i poslala po gradonačelniku cveće.

„Predsedniče, pošto je danas i vaš imendan, jedna neimenovana dama ostavila mi je cveće za vas. Da vam i nakon tih 55 godina ostane u lepim uspomenama“, kazao je predajući sveće Zemanu na kraju susreta sa gradjanima gradonačelnik Karel Tizl.

Predsednik Češke, koga kao njegove prethodnike ne prate afere sa ljubavnicama, iz prvog, davno razvedenog braka ima sina, a iz dugogodišnjeg drugog, sa svojom sekretaricom ima ćerku Kateržinu, koja mu je izuzetno pomogla tokom kampanje da ga Česi izaberu na čelo države, a koja studira u Londonu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.