U trendu

Predstavio se kao premijer Jermenije i pričao sa Džonsonom 18 minuta (video)

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson „upao je u zamku“ ruskih komičara od kojih se jedan predstavio kao novi premijer Jermenije i sa šefom britanske diplomatije telefonom razgovarao 18 minuta.

Na snimku koji je postavljen na Internetu, čuje se kako Džonson čestita sagovorniku izbor za premijera i sa njim zatim razgovara o britansko-ruskim odnosima, trovanju Sergeja Skripalja i Siriji.

On se takođe iznenadio kada je sagovornik rekao da ruski predsednik Vladimir Putin „utiče“ na lidera laburista Džeremija Korbina.

U saopštenju Forin ofisa navodi se da je Džonson shvatio da je reč o lažnom pozivu, a britanska vlada veruje da iza njega stoji Kremlj, prenosi BBC.

„Upotreba hemijskog oružja u Solsberiju i Siriji i nedavni događaji u Jermeniji su ozbiljna stvar. Ovakvi detinjasti postupci pokazuju nedostatak ozbiljnosti pozivaoca i onih koji stoje iza njega“, naveo je Forin ofis.

Pokrenuta je istraga o tome kako je neko lažno se predstavljajući mogao da vodi telefonski razgovor sa britanskim šefom diplomatije 18 minuta, rekla je portparolka premijerke Tereze Mej.

„Ovako nešto ne bi smelo da se događa i istraga će utvrditi okolnosti poziva kako bi se osiguralo da se tako nešto ne ponovi“, rekla je ona, prenosi BBC.

Iza lažnog poziva stoji duo komičara Vladimir Krasnov i Aleksej Stoljarov poznati kao „Vovan“ i „Leksus“ koji su objavili audio-snimak na Jutjubu.

Stoljarov je za list „Komsomolskaja pravda“ blizak Kremlju uz izjavu Stoljarova koji je rekao da se pokazalo da je Džonson „mudar diplomata“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.