U trendu

Predviđanja Simpsonoviih za 2022. godinu – da li će se ove stvari obistiniti?

Tokom 32 sezone, „proročanska“ animirana serija je zaslužna za predviđanje mnogo čega, od 11. septembra do pandemije koronavirusa. Koja su predviđanja Simpsonoviih za 2022. godinu?

The face I make when I miss an episode of The Simpsons. 😬Good thing I can catch up here: fox.tv/thesimpsonsfb.

Posted by The Simpsons on Monday, November 16, 2020

Simpsonovi su mnogo puta uspeli da predvide budućnost. U izobilju zastrašujućih predskazanja, nije mali broj onih u koje je teško poverovati, poput Kamale Haris u ljubičastoj odevnoj kombinaciji ili Toma Henksa zaraženog koronavirusom.

Davne 1995. prikazali su jednog od svojih likova kako nosi sat koji možete koristiti kao telefon. Trebalo je 20 godina da Apple Watch ugleda svetlost dana.

2000. godine, 16 godina pre stvarnog događaja, “Simpsonovi” su predvideli da će se Donald Tramp kandidovati za predsednika, čak su uspeli da predvide da će pobediti. I to je samo deo neverovatnih poklapanja.

Žuta porodica je tokom više od 30 sezona predviđala stotine situacija i predviđala budućnost. 2022. neće biti izuzetak, te će ljubitelji Simpsonovih imati zadovoljstvo da provere predviđanja smućkana u kuhinji najpoznatije animirane porodice.

Pandemija se ne završava
Jedno od predviđanja ticalo se ponovnog izbijanja koronavirusa, baš ono što se i dogodilo u zemljama koje se suočavaju sa trećim ili četrtim talasom korone. Ovakva situacija je u seriji prikazana upotrebom kupole u Springfildu u kojoj su građani bili potpuno izolovani.

Hrana virtuelne stvarnosti
Prema Simpsonovima, za 2022. godinu se predviđaju digitalni obroci, odnosno mogućnost konzumiranja namirnica preko virtuelne aplikacije za hranu. Tako se u jednoj od epizoda smeštenoj u 2030. godinu mogu videti Mardž i Homer koji hranu unose preko hologramskog elektronskog uređaja.

2021. godine naučnici za hranu sa Univerziteta Kornel otkrili su da sir konzumiran u okruženju virtuelne stvarnosti ima bolji ukus, dok turstička agencija „Royal Caribbean“ pokušava da razvije tehnologiju kojom bi svojim gostima pružila iskustvo konzumiranja hrane u virtuelnoj stvarnosti na svojim krstarenjima.

Kolonizacija Marsa
Ovako je to izgledalo pre mnogo godina u jednoj epizodi Simpsonovih: Liza želi da ide na Mars, pa se prijavljuje za jednosmerno putovanje na Crvenu planetu iako se Mardž sa tim ne slaže. Rezultat toga je da se na kraju cela porodica prijavljuje za putovanje 2026. godine.

Zvuči poznato, zar ne?
San Ilona Maska o odlasku na Mars o kome se danas toliko priča, mogao bi ove 2022. godine biti korak bliže ostvarenju, kada njegova kompanija SpaceX bude lansirala raketu Starship po prvi put u orbitu.

U planu je slanje prvo tereta koji će prvim “marsovcima” pružiti povoljne uslove za preživljavanje na ovoj planeti, a dve godine kasnije na istom brodu biće još korisnog tereta i prvih potencijalnih ljudi koji bi boravili na Marsu.

Roboti zauzimaju svet
U jednoj od epizoda Simpsonovi su posetili zabavni park gde su roboti upravljali svakom vožnjom, dok nisu izgubili kontrolu i ubili ljude oko sebe.

Jirgen Šmidhuber, poznat kao „otac veštačke inteligencije“, nedavno je spekulisao da bi roboti mogli da zauzmu svet kakav poznajemo već za nekoliko decenija.

Leteća vozila
Konačno, jedno od predviđanja kome se mnogi nadaju u ovoj godini je dolazak letećih automobila.

Prema epizodi „Future drama“, tokom narednih 12 meseci to će se i desiti. Automobili na nebu biće naša stvarnost i ljudima će mnogo olakšati život.

Nije da ovo nismo i ranije gledali u filmovima poput „Povratak u budućnost“ i „Hari Poter“, baš kao što više nije tako malo verovatno da će prvi leteći automobili uskoro leteti na nebu iznad nas, s obzirom na najave na tržištu koje bi, ako se ostvare, ispunile još jedno proročanstvo SImpsonovih za ovu 2022.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar