U trendu

Preselo im putovanje

U Saudijskoj Arabiji uopšte ne haju za čarima globalizacije, a naročito ako te čari ugrožavaju tradicionalni islamski poredak.
Iako je u Iranu situacija danas drastično promenjena u odnosu na pre dvadesetak godina, i žene i muškarci se mnogo slobodnije ponašaju, u Saudijskoj Arabiji to nije slučaj. Nedavni incident, koji se dogodio kada su u primorskom mestu Džida na Crvenom moru, koje su Saudijci počeli da reklamiraju kao „novi Egipat“, uhapsili strane turiste, i to čak 433 njih, i izbičevali dvadesetoro, podgreva sumnje da Saudijska kraljevina nikada neće biti Dubai.
Koji zločin su ovi nesrećnici počinili? Naime, 433 stranaca, među kojima je bilo 240 žena, osuđeno je na višemesečne kazne zatvora zato što su učestvovali na zabavi na kojoj se pio alkohol, na kojoj se plesalo i na kojoj su se nevenčani muškarci i žene mešali u istom društvu!
Dakle, ako i vi kojim slučajem želite da isprobate čari turizma u Saudijskoj Arabiji, evo jednog saveta: u Saudijskoj Arabiji neoženjeni muškarci i neudate žene ne smeju da se sastaju, zabranjeno je konsumiranje alkohola, a žene ne smeju same da voze automobil! Velika ovlašćena data su lokalnoj verskoj policiji, koja progoni sve ovakve grešnike, bez obzira na to da li jesu ili nisu muslimani, jer se nalaze na tlu muslimanske zemlje! Sad vidite da li vam se isplati putovanje u Saudijsku Arabiju, ili biste radije pronašli neku alternativu za svoj godišnji odmor, neku zemlju koja je pristupačnija prema strancima. Jedno je sigurno – u Saudijskoj Arabiji su nemilosrdni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar