Pretio i mačkama

Gangsteru iz Edmuntona produžen je boravak iza rešetaka pošto je uhvaćen u pokušaju zloupotrebe udvaranja jednoj ženi.
Harimander Tijara, star 24 godine, osuđen je na 39 meseci zatvorske kazne pošto se priznao krivicu za više krivičnih dela, uključujući i uznemiravanje, pretnje smrću i pokušaj opstrukcije pravde.
Glavni javni tužilac Kristijan Lim rekao je sudu da se Harimander Tijara zabavljao s Aleksandrom Volters, ali se njihova veza završila i ona mu je nekoliko puta posle toga rekla da ne želi da bude s njim. Lim je dodao da je Harimander Tijara kontaktirao Aleksandru Volters 5. aprila prošle godine, iznervirao se i zapretio joj: "Izrešetaću ti kuću mecima".
Tužilac navodi da je potom Aleksandra Volters rekla Harimanderu Tijari da je odsela kod prijatelja, a poznati gangster je odgovorio: "To je u redu. Onda ću ti uzeti mačke". U to vreme Harimander Tijara je imao sudsku zabranu prilaska Aleksandri, a javni tužilac kaže da je on prekršio tu sudsku odredbu.
Harimander Tijara je ubrzo ponovo kontaktirao Aleksandru i pretio joj sledećim rečima:
"Da li želiš da ideš da se provozamo? Imam ‘pržilicu’ sa sobom". Lim je objasnio da je Tijara poznati član bande i da je izraz "pržilica" gangsterski sleng za pištolj.
Istog dana Tijara je ponudio Aleksandri 10.000 dolara da "izravnaju račune", za šta je Lim rekao da je bilo mito da ona ne svedoči protiv njega.
Harimander Tijara je uhapšen, ali je nastavio da uznemirava Aleksandru Volters telefonskim pozivima iz zatvora.
Sudija Pol Suli uračunao je Tijari 11 meseci koje je proveo u pritvoru u ukupnu kaznu, što znači da mu je ostalo još 28 meseci zatvora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.