Prevara za Ginisa: Bila zaposlena u 16 kompanija i nikada se nije pojavila na poslu!

Kineska prevarantkinja, poznata pod pseudonimom Guan Jue, nedavno je postala predmet skandala nakon što je otkriveno da je istovremeno bila zaposlena u čak 16 različitih kompanija

Guan Jue i njen suprug vodili su detaljan zapisnik o svojim poslodavcima, uključujući njihove tačne uloge u svakoj kompaniji, datume kada su počeli raditi za svakog od njih, kao i podatke o bankovnim računima na koje su primali mesečne plate.

Ova žena je godinama prevarom inkasirala plate od desetak poslodavaca, praveći se da obavlja poslove za sve njih. Ona bi često tražila nove poslodavce, a pri svakom intervjuu bi ih fotografisala i slala te slike svojim trenutnim poslodavcima kao dokaz da se sastaje sa klijentima. Neverovatno, ovakva prevara je godinama funkcionisala besprekorno, omogućavajući Guan Jue da čak kupi skup stan u Šangaju.

Kako bi održala svoju prevaru, Guan Jue je čak prosleđivala intervjue za posao drugim ljudima, uzimajući provizije za to. Međutim, većinu poslova je zadržala za sebe, uvek pronalazeći nove kompanije koje bi zaposlila čim bi dobila otkaz zbog nepostizanja rezultata.

Ova iznenađujuća šema prevarantkinje počela je da se raspliće kada je jedan od njenih bivših poslodavaca otkrio njen oglas za posao u onlajn radnoj grupi. Nakon istraživanja, Liu Jian, vlasnik tehnološke kompanije, shvatio je da je Guan Jue radila za drugu firmu dok je bila zaposlena kod njega na puno radno vreme. Ova otkrića dovela su do razotkrivanja prevare koja je trajala najmanje tri godine i iznosila više od 50 miliona juana (oko 6.464.894 evra).

Guan Jue, njen suprug i više od 50 saučesnika koji su bili umešani u ovu prevaru sada su uhapšeni. Prema kineskim medijima, ovakva vrsta prevare u vezi sa lažnim zapošljavanjem predstavlja ozbiljan problem u Kini, gde stotine specijalizovanih grupa preuzimaju poslove od različitih poslodavaca, primajući plate bez obavljanja stvarnog posla.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.