Preživljava od 10.000 din penzije: Baka (86) iznenada postala milionerka

Foto: geralt/Pixabay.com

U planinskom selu kod Boljevca na istoku Srbije u trošnoj kućici od blata živi 86-godišnja M.Z. posebna po tome što je nedavno, sasvim iznenada, postala milionerka. Uoči Nove godine, na njen račun iz Australije, kao nasledstvo od preminulog supruga, uplaćeno je 940.000 australijskih dolara. Osim novca, nasledila je i nekretnine u Australiji vredne nekoliko miliona dolara.

Starica, koja je do sada živela od penzije u iznosu od 10.000 dinara, nije želela da razgovara sa novinarima, ali njenu neobičnu priču u selu svi znaju.

Krajem 1960-ih godina M.Z. i njen suprug otišli su u Australiju. Žena se nakon nekoliko godina vratila u Srbiju i nastavila život u svom selu, a muž se u Australiji ponovo oženio, iako se u Srbiji zakonski nikad nije rastao od M.Z, prenose mediji.

Tokom svog života u Australiji je stekao veliko bogatstvo. Preminuo je 2011. godine, a njegova nova supruga još pre njega. Australijanci su se nakon smrti bračnog para dali u potragu za naslednicima i pronašli siromašnu M.Z. Novac su joj uplatili na račun u banci preko kojeg inače prima penziju. Pre nekoliko dana, baka je podigla nekoliko hiljada evra kako bi rešila nagomilane dugove. Na putu do kuće ispale su joj dve novčanice od po 500 evra. Nije se vratila kako bi ih potražila. Samo je rekla “Ma ko će sad tražiti novce po ovoj hladnoći”.

Ostavite komentar