U trendu

Princ Hari na krunisanju oca bez supruge, vojvotkinje Megan

Britanski Princ Hari će krunisanju svog oca, Kralja Čarlsa Trećeg, prisustvovati bez pratnje svoje supruge Megan, vojvotkinje od Saseksa, saopštila je danas Bakingemska palata.

U saopštenju je navedeno da će Megan Markl ostati u Kaliforniji s njihovom decom – princom Arčijem i princezom Lilibet.

Dolazak princa na krunisanje bilo je poslednjih meseci predmet spekulacija u britanskim medijima, posle žestokih napada Harija i Megan na kraljevsku porodicu.

Posle emitovanja dokumentarnog filma na Netfliksu u decembru, Hari (38) je početkom januara objavio kontroverzne memoare pod naslovom „Višak“ (Spare), u kojima prepričava svoje tinejdžerske godine opterećene drogom i alkoholom i detaljno opisuje prekid veze sa ocem Čarlsom i bratom Vilijamom.

Hari je ptom u intervjuima izjavljivao da se uvek osećao „malo drugačije“ od drugih u kraljevskoj familiji i da je odrastao u „razbijenoj porodici“, te da čini sve da ne prenosi „traume“ na svoju decu.

Princ Hari i Megan retko odlaze u Veliku Britaniju od kada su se odselili u SAD. Bili su zajedno na sahrani kraljice Elizabete Druge u septembru, a pre toga je samo Hari bio na sahrani svog dede, princa Filipa 2021. godine, usred pandemije korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.