Prins nije ostavio testament

Tajka Nelson, sestra američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo 21. aprila u svom domu u Minesoti, izjavila je da njen brat nije ostavio testament i da je podnela zahtev sudu u Mineapolisu za pokretanje ostavinske rasprave i upravljanja njegovom imovinom.

Lokalni mediji u SAD preneli dan posle Prinsove smrti da je njegovo bogatstvo procenjeno na oko 800 miliona dolara i da bi njegovu zaostavštinu, ukoliko Prins nije ostavio testament, mogla da nasledi njegova sestra.

Američki sajt TMZ, koji je prvi preneo vest o Prinsovoj smrti, naveo je da ukoliko Prins nije napisao testament, njegovo bogatstvo nasledjuje njegov krvno najbliskiji član porodice u skladu sa zakonima američke savezne države Minesota.

„Pošto 57-godišnji Princ nije bio u braku, nema decu a njegovi roditelji su preminuli, bogatstvo bi mogla da nasledi njegova sestra Tajka Nelson“, naveli su mediji dodajući da je Prinsova sestra nekada bila narkoman i prostutka, koja se poslednjih godina ponovo zbližila s bratom.

Lokalna štampa je prenela da je Prinsovo bogatstvo procenjeno na približno 300 miliona dolara bez zarade od muzičkih ostvarenja, koja bi mogla da iznosi dodatnih 500 miliona dolara.

Ta procena nije zvanično potvrdjena i posle smrti poznatog muzičara pojavile su i spekulacije da je Prins imao problema s poreskom službom.

Prins (57) ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Purple Rain“, „Cream“ ili „Kiss“.

Bio je pevač, tekstopisac, muzičar i multi-instrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru. Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa kao i jednog prestižnog Oskara za originalnu pesmu „Purple Rain“ koja se smatra Prinsovim najvećim hitom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.