U trendu

Priprema za kontakt sa vanzemaljcima: Osnovana međunarodna koalicija za istraživanje NLO

ICER je nevladina organizacija sa sedištem u Portugalu, a čine je naučnici, istraživači i akademici iz 27 država. Njihova misija je: Priprema za kontakt sa vanzemaljcima.

Svaki član ICER-a potpisao je zakletvu kojom potvrđuje svoje osnovno uverenje. Članovi ove organizacije veruju da vanzemaljci postoje i da često posećuju Zemlju.

Zvuči kao zaplet iz holivudskog filma, ali ova koalicija je ozbiljna i želi da diskutuje o svojim teorijama racionalno i dokumentovano.

Jedan od osnivača udruženja, Međunarodne koalicije za istraživanje vanzemaljskog života (International Coalition of Extraterrestrial Research – ICER), objašnjava za RT svoju misiju i zašto je ubeđen da vanzemaljci često posećuju Zemlju.
Geri Hezeltajn, bivši detektiv britanske policije,potpredsednik međunarodne koalicije kaže da je njihova misija da iznesu dokaze i da se pripreme za budući susret.

„Trebalo bi sada da se pripremimo za mogućnost da je ovo istina, jer dokazi kažu da je stvarno. Imamo posla sa nečim što prevazilazi samo svetlost na noćnom nebu“, tvrdi bivši detektiv za RT.

Po njegovom mišljenju, ako ima istine makar u tri odsto od milion zabeleženih slučajeva u poslednjih 70 godina širom sveta, onda to uopšte nije malo.

ICER želi argumentovanu raspravu
Poznato je da ima izveštaja o letelicama koje lete hipersoničnom brzinom, bez krila ili pogonskog sistema a koje povlače silu od 600 ge. (Poređenja radi, F-16 može da razvije samo polovinu te brzine i silu od 9 ge). Takođe, postoje izveštaji pilota kako su videli letelice koje se za 0,8 sekundi spuste sa visine od 20.000 do 15 metara.

Hezeltajn podseća na razne zabeležene pojave neidentifikovanih letećih objekata ili neidentifikovanih vazdušnih fenomena koji uključuju trenutno ubrzanje, trenutno zaustavljanje, trenutnu promenu putanje, skretanja pod pravim uglom, a sve bez promene brzine kretanja.
Članovi ICER-a tvrde da ove letelice čak mogu u trenu da postanu nevidljive, kao i da ne proizvode bilo kakav zvuk prilikom leta.

Stručnjaci se slažu da ništa od ovoga još uvek ne može da izvede ni jedna vojska na svetu – čak ni u svojim tajnim programima.

„Zbog toga ICER traži od vlada da javno objave sve prikupljene informacije radi daljih proučavanja. Želimo naučne podatke prikupljene iz ovih incidenata: telemetriju, radarske snimke, karakteristike performansi jer što je veća kontrola stvarnih podataka, to ICER veruje da će se brže dokazati da su to pojave koje nije stvorio čovek“, insistira potpredsednik ove koalicije.

Vanzemaljci su se zainteresovali za nas kada smo otkrili nuklearnu energiju
Viđenja i nagađanja oko NLO-a ozbiljnije su započela četrdesetih godina. ICER veruje da to nije slučajno, jer su u to vreme krenule nuklearne probe.

„Kakva slučajnost“, napominje Hezeltajn.

„Mislim da kada smo detonirali naše prvo atomsko oružje, ono je poslalo nevidljivi udarni talas u svemir koji su pokupile druge civilizacije koje su tada shvatile da je stvorenje na ovoj planeti dostiglo nivo tehničkog dostignuća da je moglo da razdvoji atom“.

Članovi ICER-a misle i da vanzemaljci prave baze na dnu okeana.

Vlade više ne smeju da kriju podatke
ICER želi da sve vlade prestanu da kriju podatke, da se sve dokumentuje i da se pojam vanzemaljaca uvede u glavne naučne tokove. Oni su i u procesu konstituisanja posebnog tela za koje se nadaju da će dobiti poseban konsultativni status u Ujedinjenim nacijama.

„Hajde da razgovaramo kao odrasli ljudi, sedimo za sto i razgovarajmo o ovome pred očima javnosti. Ovo nije američki, ruski ili kineski problem, to je svetsko pitanje i na to bi trebalo da gledamo kao na nešto što je važno za celu ljudsku rasu“, insistira Hezeltajn.

„A ako se ispostavi da smo samo mravi na igralištu i da smo vrlo primitivni, što pretpostavljam da jesmo, zašto onda vanzemaljci treba da razgovaraju sa mravima? Kad odemo na igralište i pogledamo dole, ne razgovaramo sa mravima, zar ne? Mislimo da smo sofisticirani i da oni ne mogu da nas razumeju. Šta ako smo mi mravi u ovoj globalnoj mreži civilizacija?“.

Izveštaj američke vlade početak kraja tajni
ICER je s nestrpljenjem očekivao izveštaj američke vlade o neidentifikovanim letećim fenomenima. Dokument na devet stranica koji je objavila Kancelarija direktorata Nacionalne obaveštajne službe, kaže da je između 2004. i 2021. godine zabeleženo 144 slučaja letećih objekata, ali da se može objasniti samo jedan.

Kod preostalih 143 slučajeva, vlada tek treba da donese zaključak da li su prijavljeni fenomeni vanzemaljskog porekla.
Hezeltajn veruje da će ovaj izveštaj stvoriti nezaustavljiv talas koji je započeo člankom Njujork tajmsa iz 2017. godine, i prikazanim video-snimkom na kome se videlo nešto što nema nikakve sličnosti sa bilo čim što mi poznajemo.

„Pritisak raste, ta brana će se na kraju razbiti i srušiti. Još nismo došli do te tačke, ali mislim da će za šest meseci do godinu dana, ako se pritisak nastavi, brana brzo pući“, ubeđen je Hezeltajn.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.