U trendu

Pripreme za krštenje princeze u toku: Vilijam i Kejt svojom odlukom oduševili javnost

U toku su poslednje pripreme za krštenje dvomesečne princeze Šarlot Elizabet Dajane koje će se održati ove nedelje. Četvrta naslednica u redu za britansku krunu primiće u crkvi svete Marije Magdalene u Sandringhamu u kojem Kejt i Vilijam žive na kraljevskom imanju Anmer Hal.

Zahvalni zbog mnogobrojnih poruka podrške koje su primili nakon rođenja malene princeze, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža odlučili su se na neobičan potez. U službenom saopštenju stoji da pozivaju sve zainteresovane na krštenje njihove mezimice.

Iako će crkveni obred biti zatvoren za javnost, svi zainteresovani moći će da pozdrave princezu u crkvenom dvorištu nakon krštenja.

Za razliku od svoje sestre koja će biti krštena izvan grada, na ceremoniji krštenja princa Džordža su bili samo najuži članovi kraljevske porodice.

Princeza Šarlot na krštenju će nositi istu haljinicu koju je nosio i Džordž, a koja je 2004. napravljena po uzoru na haljinu koju je nosila najstarija kći kraljice Viktorije.

Krštenju princeze prisustvovaće svi članovi kraljevske porodice osim princa Harija koji zbog poslovnih obveza odlazi u Namibiju, prenose britanski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.