U trendu

Promenila ime zbog dečka

Kejt Midleton, devojka princa Vilijama (sina engleskog princa Čarlsa i princeze Dajane), zamolila je da je od sada oslovljavaju njenim zvaničnim imenom – Katarina. Ova iznenadna promena protumačena je kao deo priprema za njeno venčanje i trenutak kada će postati član britanske kraljevske porodice.
Iza vesti je pretpostavka da će se par veriti za vreme svog odmora na Karibima. Tako ovih dana izveštava britanski časopis "Dejli mejl".
U časopisu se navodi i da je sadašnja gospođica Midleton zamolila svoju porodicu i prijatelje da je zovu Katarina. Katarina je zapravo njeno pravo ime koje je dobila na rođenju, dok je Kejt samo nadimak po kome je postala poznata svuda u svetu.
"Svi znaju da će se ‘to’ dogoditi Kejt i Vilijamu, ali smo bili pomalo iznenađeni njenim zahtevom da je zovemo Katarina", izjavila je jedna njena prijateljica "Dejli mejlu". "U pitanju je činjenica da je ona postala veoma svesna svog položaja", dodala je prijateljica, misleći na položaj buduće princeze, a jednog dana i kraljice Ujedinjenog Kraljevstva.
Njena prijateljica je izjavila i da je gospođica Midleton zapravo oduvek volela, pa čak i preferirala, da je oslovljavaju s Katarina, ali kako su je mediji prozvali Kejt, taj nadimak je jednostavno ostao.
Ime Katarina ima duboke korene u engleskoj kraljevskoj istoriji – tako se zvao velik broj britanskih kraljica. Tri od šest žena engleskog kralja Henrija Osmog zvalo se Katarina, i to Katarina Aragonska, Katarina Hauard i Katarina Par. Tu su takođe i kraljica Katarina Valoa, koja je bila udata za Henrija Petog, kao i kraljica Katarina od Braganze, žena Čarlsa Drugog.
Ako očekujete da ćete postati princeza i kraljica jedne zemlje, promena imena da bi ono zvučalo formalnije nije nikakva cena. Tako bar misli Kejt, to jest Katarina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar