Pronađen medaljon iz okeana koji je pripadao putnici sa Titanika (foto)

Ovo nije dijamant koji je Rouz bacila u more u filmu Titanik, ali medaljon izvađen iz okeana pripadao je pravim putnicima, čija priča o ljubavi i gubitku može da parira klasiku režisera Džejmsa Kamerona.

Čipovi za klađenje, medaljon, kao i lisice su samo neke od stavki koje se nalaze u koferu koji je pripadao putnici prve klase Virdžiniji Estel Klark i njenom suprugu Volteru Mileru Klarku. Stavke i priča o mužu i ženi će biti izloženi na izložbi unutar hotela Lukor Hotel & Casino u Las Vegasu, tačno na obeležavanju 105. godišnjice potonuća broda 15. aprila 1912. godine.

Bračni par Klark je krenuo na zakasneli medeni mesecu u Evropi, kada su odlučili da rezervišu putovanje na Titaniku kako bi mogli da stignu ranije da budu sa svojim dvogodišnjim sinom na njegov rođendan, ispričao je Alekandar Klingelhofer, potpredsednik izložbe.

„Nažalost, Virdžinija je preživela ali Valter nije“, rekao je Klingelhofer.

Virdžinija je kasnije izjavila da je, u trenutku kada je brod udario u ledeni breg, njen muž je bio u salonu i igrao poker. Čim se čuo udarac, Volter je odmah napustio igru i pošao da pronađe svoju ženu, kako bi krenuli sa spasavanjem.

„U čamac za spasavanje je moglo da stane i više putnika nego što jeste, ali nije mogao da primi putnike iz donje palube, pa je nastavio da se spušta ka vodi“, rekao je Klingelhofer. „Bilo je dosta prostora, tako da bi bilo mesta i za Klarkove, ali je ispalo drugačije.“

On je rekao da su istraživači imali sreće da nađu inicijale V.K. na medaljonu, prenosi US Today.

„Proverili smo zapise, a nije bilo mnogo putnika sa inicijalima V.K., pa smo utvrdili da pripada Virdžiniji Klark, koja je udata za Valtera Klarka.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.