U trendu

Pronašla svoj ukradeni bicikl na ‘Fejsu’ pa ga ukrala od „vlasnika“!

Krađa bicikala uobičajena su stvar i u Velikoj Britaniji, a Dženi Morton-Hamfri (30) dokaz je kako se lopovima može zagorčati život. Nedugo nakon što su joj u Bristolu ukrali skupoceni nemački bicikl, namenjen za trke, Dženi je njegovu fotografiju objavila na Fejsbuku i zamolila za pomoć.

Ubrzo joj se javio muškarac koji je njen bicikl video na internetskim malim oglasima. On je kontaktirao lopova i rekao mu da je „njegova sestra“ zainteresovana za bicikl i dogovorio susret Dženi i kradljivca. Iako je devojka policiji rekla da ide da se nađe sa lopovom, oni nisu želeli da joj pomognu, čak su joj savetovali i da to ne čini zbog „prevelikog rizika“.

Dženi se ipak susrela sa kradljivcem njenog bicikla. Pretvarala se da je zainteresovana za kupovinu i postavljala pitanja. Na kraju je upitala može li malo da ga provoza kako bi ga isprobala, piše Daily Mail.

Sela je na bicikl i „dala gas“: – Neko je povikao ‘ona se ne vraća’, nisam se osvrtala niti proveravala da li me neko prati. Ubrzo sam došla na veliki kružni tok i skrenula prema centru grada. Tada me više nije bilo strah, rekla je Dženi.

Čovek koji je oglas otkrio na internetu ostao je sa lopovom koji mu se žalio kako mu hitno treba 95 funti.

Dženi je na kraju dodala kako su joj lopovi malo doterali bicikl: – Čak su mi popravili i prednje svetlo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.