U trendu

Proverite da li ste genijalac: Pronađite grešku na slici za 10 sekundi, samo 1% ljudi će uspeti

Ovaj zamršeni izazov sadrži par pažljivo izrađenih smeđih i belih cipela postavljenih na živopisnoj zelenoj pozadini. Cipele su napravljene od kombinacije visokokvalitetne kože i tkanine, pokazujući besprekorne šavove, a pertle su uredno vezane. Vaš zadatak je da jednu grešku na ovoj slici u roku od 10 sekundi!

Zadatak je da se uoči suptilna, ali ključna greška u dizajnu ovih cipela, koja ih čini potpuno bezvrednim. Ovaj izazov je isključiv, jer je samo oko 1% pojedinaca uspelo da identifikuje grešku za manje od deset sekundi.

Otkrivanje vas stavlja u odabranu grupu pojedinaca sa visokim koeficijentom inteligencije i izuzetnim veštinama posmatranja. Uzmite vremena da pažljivo proučite sliku, omogućavajući dobrom osvetljenju da istakne svaki detalj.

Ako odmah ne uočite grešku, nemojte se obeshrabriti; ovaj problem je dizajniran da proceni vašu inteligenciju. Što više vremena uložite u proučavanje slike, veće su vam šanse da pronađete grešku. Zapamtite da su proces pažljivog ispitivanja i zadovoljstvo koje proizilazi iz rešavanja problema nagrađujući kao i sam odgovor.

Rešenje će biti otkriveno na kraju ovog pasusa ako vam zatreba pomoć. Međutim, preporučujemo vam da ustrajete i pokušate da identifikujete grešku nezavisno.

U pitanju su broj rupica koje svaka cipela ima. Desna ih ima 5, dok ona položena ima jednu rupicu manje – dakle četiri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.