Provod u Legolendu

Svako ko se igrao lego kockicama sigurno je zažalio kada je neka od započetih građevina ostala nedovršena jer mu je ponestalo ciglica. Takvih problema nikada nema u Legolendu, parku posvećenom ovim omiljenim dečjim igračkama. Prvi Legolend otvoren je u Danskoj 1968. godine, a zatim su kockaste zemlje sazidane u Vindzoru u Engleskoj, Karlsbadu u Kaliforniji i u Ginzbergu u Nemačkoj.

Čudesna zemlja u Vindzoru, koja ove godine proslavlja deseti rođendan, zidana je četiri godine. Kada su stigli prvi gosti, u njoj je bilo 25 miliona lego ciglica. Legolend u Vindzoru još raste. Ove godine u minijaturnom Londonu od lego kockica izgrađeni su Gradska većnica, zatim Oksford strit, Katedrala svetog Pavla, Big Ben i druge znamenitosti britanske prestonice.

Posetioci mogu da uživaju i u Minilendu – zemlji koju čine savršene kopije minijaturnih građevina iz celog sveta, sve sazidane od lego kockica. Za najmlađe je otvorena i Duplo zemlja, nazvana po lego kockama koje su dvostruko veće od običnih. Pored vožnji kakve se mogu videti i u drugim zabavnim parkovima, deca najviše uživaju u spuštanju niz vodene tobogane, prskanju čudesnih fontana i letenju helikopterom.

U Zemlji avantura posetioci mogu da se provozaju kroz džunglu ili da odu na safari među dinosaure i afričke životinje napravljene od stotina hiljada lego kockica, a u Divljoj šumi mogu da krenu u potragu za gusarskim blagom i pokušaju da izađu iz ogromnog lavirinta. Zmajev voz uvodi mališane u svet bajki, vozeći ih kroz sobe zmajevog dvorca, pored vodopada i starih zidina.

U Legolendu posetioce čeka još jedno iznenađenje – bioskop s filmovima u četiri dimenzije, koji se gledaju uz pomoć posebnih naočara. Zahvaljujući specijalnim efektima, gledaoci mogu da osete kako duva vetar, prska voda ili kako nastaje promaja kad kine zmaj, glavni junak filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.