Puč u Turskoj na filmskom platnu

Pokušaj puča u Turskoj biće ovekovečen filmom inspirisanim antiamerički obojenom serijom, veoma popularnom u toj zemlji, a glavni junak biće „turski Džejms Bond“, saopštila je danas turska produkcijska kuća „Pana film“.

„Kao odgovor na zahtev javnosti, naša kompanija je odlučila da snimi film „Dolina vukova: Puč“, navodi se u saopštenju produkcijske kuće koja je već snimila tri uspešna filma, inspirisana serijalom „Dolina vukova“.

Nije poznato kada će se četvrto ostvarenje „Pana filma“ pojaviti u bioskopima, ali se zna da će scenario filma biti zasnovan na dogadjajima koji su se odigrali u noći izmedju 15. i 16. jula, kada su opozicione struje u turskoj vojsci pokušale da svrgnu s vlasti predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U pokušaju puča, za koji vlasti optužuju imama Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, poginule su 273 osobe, a više od 2.000 je povredjeno.

Trilogija „Dolina vukova“ privukla je u bioskope milione turskih gledalaca, a radnja prati patriotskog tajnog agenta Polata Alemdara, infiltriranog u redove mafije.

U javnosti okarakterisana kao antiamerička, serija obiluje kontroverzama, pa je tako Polat služio i na severu Iraka, braneći nacionalnu čast od Amerikanaca 2006. godine, a 2011. bio je osvetnik turskih žrtava koje su na brodu kod Gaze ubili izraelski komandosi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.