U trendu

Pune 2 godine štedeo je u kasici prasici, možete li da pogodite koliko je uspeo da sakupi?

Štednja je izvrsna navika koja donosi mnoge prednosti za budućnost, poput spremnosti za nepredviđeni događaj, hitnu medicinsku pomoć ili moguću nezaposlenost. Istina je međutim da nisu svi dovoljno dosledni da to dugo izdrže, ali ni dovoljno finansijski stabilni da takav „luksuz“ sebi priušte.

Ali čovek iz Montereja u Meksiku, koji je dve godine neprestano punio kasicu prasicu, rezultatom je iznenadio sve.

Na TikToku je korisnica @Jesnis_extensiones kroz niz videa ispričala proces prebrojavanja novca koji je njen tata uštedeo za dve godine. U početku je bila pomalo skeptična u pogledu očeve ušteđevine, kojeg je gledala kako svaki dan ubacuje novčiće.

– Tata kaže da je ubacivao oko 53 evra nedeljno – spominje Džes u snimcima, gde se vidi da je kasica prasica već puna do vrha.

Jedan od videa prikazuje trenutak kada razbijaju kasicu prasicu i otkrivaju da su tu bili i novčići i puno novčanica.

– Volela bih da mogu biti štedljiva poput svog oca – izjavila je ona, dok se cela porodica okupila oko poda da prebroji što je njen otac sakupio u dve i po godine.

@jesnis_extensiones

Cuánto creen que sea #mexico #monterrey #hechoenméxico #lodescubrientiktok #hechoenmexico #risa #feliz #ahorro

♬ sonido original – Jesnis_extensiones

– Ovo je puno! Mislim da nećemo uskoro završiti! – rekla je

Nakon nekoliko sati prebrojavanja, samo u novčanicama nakupilo se oko 13.386 evra, a na kraju, nakon sabiranja novčića i njihovog dodavanja iznosu u novčanicama, ukupan iznos novca koji je uštedeo bio je 17.383 evra.

Otkrila je da joj je otac mesar i da će sav novac koji uštedi iskoristiti da kupi još mesa za svoj posao. Bez sumnje, istrajnost i snaga volje koji su potrebni da bi se moglo dosledno štedeti tako dugo vremena vredni su divljenja.

Neki od ovih videa već imaju više od 44 miliona pregleda na društvenim mrežama, a možda će motivisati još ljudi da steknu dobru naviku štednje, piše Bright Side.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.