U trendu

Pušten u rad novi sistem za kontrolu prolaska vozila

JKP „Parking servis“ danas je na Međunarodnom terminalu pustio u rad novi savremeni automatizovani sistem za kontrolu ulaska i izlaska vozila, saopšteno je iz tog preduzeća.

U novi sistem je, kako piše, implementiran i rad skladišta, autoperionice, tehničkog pregleda, kao i rad carinske ispostave Terminal Beograd 11568, a na taj način je ubrzan protok vozila, dok je korisnicima olakšano i pojednostavljeno postupanje u carinskom postupku u delu nadležnosti „Parking servisa“.

Puštanju u rad savremenog sistema, prisustvovali su direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković i izvršni direktor za operativne i tehničke poslove Vladimir Bogićević.

„Korisnici su ranije čekali na ulazu i više od jednog minuta, što je stvaralo gužvu i nezadovoljstvo u danima kada je veliki promet. Sada smo im omogućili da na teretni i putnički parking uđu bez čekanja, pritiskom na taster i uzimanjem ulazne parking kartice. Osim nove automatike, na Međunarodnom carinskom terminalu smo povećali i broj ulaza, kako za kamione, tako i za automobile“, rekao je Čupković.

Na Međunarodnom terminalu, u 2015. godini, izgrađen je parking za teretna vozila, proširen parking za putnička vozila, na kojima je od danas, takođe, automatizovana kontrola ulaska i izlaska vozila. Prošle godine izgrađena je i nova poslovna zgrada za špeditere, čime je značajno podignut kvalitet usluga koje „Parking servis“ pruža.

Automatski sistem naplate i kontrole ulaska i izlaska vozila uveden je, tokom letnjeg perioda, i na parkiralištima „Politika“, „Viška“, „Šumadijski trg“, „Kamenička“, ,„Cvetkova pijaca“, „Kapetanija“ i u garaži „Botanička bašta“.

Umesto ručne naplate parkiranja, sada je ona automatska iz naplatne kućice prilikom napuštanja parkirališta.

Osim uvođenja novog sistema, na parkiralištima „Politika“, „Viška“, „Šumadijski trg“ i „Kamenička“ asfaltirane su ulazne i izlazne kolovozne trake, urađene nove elektro i mrežne instalacije, betonirana ostrva i postavljene nove naplatne kućice. Tokom svih radova, parkirališta su bila otvorena za korisnike.

Novi sistem biće uskoro uveden na svim parking objektima, kojima upravlja „Parking servis“, poručuju iz ovog preduzeća dodajući da će to omogućiti pružanje informacija o slobodnim parking mestima u realnom vremenu.

„Korisnici će za sve garaže i parkirališta ove informacije moći da vide na našem sajtu na adresi www. parking-servis.co.rs, kao i na info tablama, postavljenim na prilazima parking objektima“, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar