U trendu

Putnik na više od 200 m visine otvorio vrata aviona: Snimak je zastrašujući, a jedan detalj posebno upada u oči

Muškarac je uhapšen jer je otvorio vrata leta Asiana Airlinesa dok je sletao u Južnoj Koreji, prenosi BBC.

Svih 194 putnika preživelo je let koji je u petak bezbedno sleteo, ali s otvorenim vratima, na međunarodnom aerodromu Daegu. Neki putnici su se onesvestili, dok su drugi imali problema s disanjem i prevezeni su u bolnicu, javljaju lokalni mediji.

Muškarac u 30-ima rekao je da se osećao ugušeno i da je želeo brzo da stigne, prenela je novinska agencija Yonhap. Policija je rekla da je muškarac tijekom ispitivanja tvrdio da je bio pod stresom nakon što je izgubio posao, navodi se u izveštaju.

„Trenutno se mentalno bori i gubi oslonac. Nismo mogli pravilno da ga ispitamo zbog njegovog stanja“, rekao je lokalni policajac novinarima, dodajući da se čoveku ne mogu postavljati nikakva pitanja jer nije „u normalnom stanju „.

Let OZ8124, avion Airbus A321-200, poleteo je s ostrva Jeju u petak oko 11:45 po lokalnom vremenu (03:45 GMT). Dok je sletao oko sat vremena kasnije, muški putnik je otvorio vrata za hitne slučajeve dok je avion još bio 250 metara od tla.

Video jednog putnika podeljen na društvenim mrežama prikazuje otvor na levoj strani aviona i vijugave redove putnika koji sede. Stjuardese nisu uspele da ga zaustave jer je avion trebalo da sleti, ispričali su svedoci lokalnim medijima.

Svi su preživeli

Kažu da je muškarac takođe pokušao da iskoči iz aviona nakon što je otvorio vrata. Putnici su opisali paniku na letu.

„Bio je haos s ljudima u blizini vrata koji su padali u nesvest jedan po jedan, a stjuardese su dozivale lekare u avionu putem zvučnika“, rekao je jedan 44-godišnji putnik za Yonhap.

„Mislio sam da se avion diže u vazduh. Mislio sam da ću ovako umreti“, dodao je.

Iako su svi prisutni bili u stanju šoka, na snimku se čini kao da samo mirno prate šta se događa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.