U trendu

Radnik restorana brze hrane otkrio ‘prevaru’: “Evo zašto u pića uvek stavljamo puno leda”

U skoro svim restoranima brze hrane piće poslužuju uz puno leda i u nekoliko kategorija – malo, srednje i veliko, a jeste li ikada razmišljali koji se razlog krije iza toga? Džejson Mora, korisnik TikToka, dao je odgovor.

@jasonmora2

#answer to @flycon_hanzo This is a repost, I didn’t give this drink out💯 Just showing how easy ice can fill up the cup #repost #dunkin #fypシ #fyp #xyzbca #ImoniCarly #BigComfy

♬ original sound – Jason💯

Inače je zaposlen u američkom lancu Dunkin’ Donuts, pa zna sve trikove velikih fast food restorana poput McDonald’sa, KFC-a i sličnih. Kaže da je količina tečnosti u srednjoj i velikoj opciji praktično ista ako naručujete s ledom.

“Uzmete čašu s bilo kojim pićem i u nju stavite led. Zatim iz jedne čaše u drugu prelijete samo tečnost, bez leda. Dobijate samo pola količine tečnosti u odnosu na ono što biste dobili da ste naručili piće bez leda. Ukratko, naručite li piće bez leda, tečnost će napuni celu čašu. Naručite li piće s ledom, tečnost napuni samo pola čaše jer drugu polovinu zauzima led.”

Njegovo objašnjenje šokiralo je mnoge korisnike, ali bilo je i onih koji su rekli da za ovo znaju odavno i da nikada ne naručuju piće s ledom jer ne žele da plate takvu ”prevaru”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)