Rambo Amadeus i Elemental otvaraju 8. Mikser festival

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, biće održan peti put u beogradskom kvartu Savamala, od 8. do 12. juna pod sloganom „Osetljivo društvo/Sensitive Society“.

Program će, kako su najavili organizatori, biti snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Na glavnom stejdžu, na Miksalištu u Mostarskoj 5, smenjivaće se muzičke veličine iz regiona koje su u značajnoj meri doprinele definisanju balkanskog zvuka, a poseban akcenat biće stavljen na žensko stvaralaštvo u polju muzike.

Tako će prvog dana festivala, 8. juna, na Miksalištu nasupiti jedan od najbolih koncertnih sastava u regionu, „Elemental“ i muzičar Rambo Amadeus, čiji će gost biti Beti Đorđević, kao i Rambita Amadeus, koju će prvi put predstaviti široj javnosti.

Hrvatski sastav „Elemental“, bend koji svoj zvuk bazira na rep muzici sa uticajima roka, soula, fanka i regea, uz britke tekstove i zanimljive instrumentalne podloge, po mišljenju kritičara i publike predstavlja jedinstvenu i originalnu muzičku pojavu u regionu.

Bend koji svoju muziku nikada nije smatrao proizvodom, već umetničkim izrazom, tokom 18 godina postojanja uspeo je da stvori vernu bazu fanova kojoj se iz godine u godinu pridružuju novi poštovaoci koji prepoznaju „Elemetalov“ iskren i originalan stav, ne samo prema muzici, nego i prema društvenim zbivanjima koji se tiču svih nas.

Osim što su vrsni studijski muzičari, „Elemental“ se tokom godina dokazao kao jedan od najboljih koncertnih bendova s obzirom da je prioritet sastava blizak odnos sa publikom.

Rambo Amadeus, „šarmantni kralj šaljivog popa“, iza sebe ima 13 samostalnih albuma i više kompilacija, zajedničkih i live izdanja, a nedavno je publici predstavio i najnoviji studijski album „Vrh Dna“, na kojem predstavlja satirične tekstove o sudbini „malog čoveka u vihorima života, lutajući krivudavim bogazama balkanskog društva“.

Numere sa novog albuma, kao i starije pesme, publika će imati priliku da čuje na glavnoj bini Mikser festivala 8. juna, kada ih Rambo, u svom prepoznatljivom stilu, neće reprodukovati doslovno, već uz zdravu dozu improvizacije, humora i iznenađenja.

Ulaznice za prvi dan Mikser festivala dostupne su na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po pretrpodajnoj ceni od 900 dinara do 15. maja. Od 15. maja cena ulaznice biće 1.200 dinara.

Celokupan spisak izvođača na glavnoj bini u Mostarskoj 5, kao i na bini u Mikser hausu biće otkriven uskoro, kada će u prodaji biti dostupan i petodnevni komplet ulaznica za celokupan muzički program Mikser festivala.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.