U trendu

Rasprodat sav nameštaj iz objekata u Riju

Gotovo sav nameštaj, dekorativni predmeti i oprema koji se koriste u objektima Olimpijskih igara u Riju, već sada imaju nove vlasnike širom sveta, jer su prodati u nekoliko krugova aukcija, preneo je danas Blumberg (Bloomberg).

Medju tim predmetima je i 135.000 stolica, 350 prenosnih kreveta za masažu, 900 barskih stolica, 20.000 kreveta, 102.000 električnih uredjaja, 600 malih sefova, pa i 2.500 kanti za djubre od nerdjajućeg čelika.

Više od 90 odsto od ukupno 1,3 milion predmeta i delova nameštaja koji se koriste u objektima Olimpijskih igara već je „pronašlo drugi dom“ širom sveta, uglavnom kod kompanija koje se bave organizacijom zabava i drugih skupova, kod preprodavaca nameštaja, zatim škola, firmi za održavanje zgrada.

Ako biste, recimo, poželeli da posedujete belu plastičnu stolicu na sklapanje u kojoj je sedeo, mršteći se, Majkl Felps, morali biste da kupite kontejner dug 12 metara pun takvih plastičnih stolica, piše Blumberg.

To se i desilo u sredu, dan pred istek perioda za aukciju, kada je prikupljeno 14 ponuda za tovar od 4.000 „olimpijskih“ stolica, a najviša ponuda je iznosila oko 5.000 dolara, odnosno 1,28 dolara za jednu stolicu.

Prema kompaniji koja posreduje u prodaji olimpijskog nameštaja i opreme, najviše kupaca je iz Sjedinjenih Država, ali nabavka je omogućena i kupcima u Australiji, Kanadi, Gani, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Britaniji i drugim zemljama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.