U trendu

Rekordno nizak čovek

Čovek visok svega 56 centimetara traga za svetskim rekordom!
Kagendra Tapa Magar napustio je svoju domovinu Nepal i krenuo u potragu za priznavanjem svetskog rekorda za najnižeg čoveka na svetu.
On putuje Evropom u okviru kampanje za dobijanje priznanja Ginisovih svetskih rekorda. Kagendra Tapa Magar se još u oktobru prošle godine prijavio za ovaj rekord, i to odmah pošto je napunio 18 godina, ali, kako sam kaže, nije dobio nikakav odgovor.
Porodica Kagendre Tapa Magara podnela je zahtev za rekord i kada je on imao 14 godina, ali je taj zahtev odbijen jer nije bio punoletan i još uvek je postojala šansa da poraste.
Lekari u Nepalu nisu mogli da objasne zašto je on tako nizak.
"Otputovaćemo u Italiju i pokušaćemo da njegovo ime stavimo u Ginisovu knjigu svetskih rekorda", izjavio je novinarima u Katmanduu njegov otac Rup Buhadur Tapa Magar. Porodica Kagendre Tapa Magara planira da se pojavi na italijanskoj televiziji u jednom šou-programu. Tamo će govoriti o njegovom pohodu na titulu iz Ginisove knjige svetskih rekorda.
Kada stignu u Italiju, Kagendra Tapa Magar, njegov otac i još jedan član njegovog tima odlučiće koja će im biti sledeća destinacija za promociju.
Pristalice su ispratile Kagendru Tapa Magara iz prestonice Nepala, dajući mu bukete cveća i bacajući cvetne girlande.
Postojeći rekord drži He Pingping iz Kine, koji je visok čitavih 73 cm.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.