Rezultati obdukcije Prinsa za nekoliko dana ili nedelja

Vlasti u Mineapolisu saopštile su danas da će rezultati obdukcije muzičara Prinsa, koji je iznenada umro u četvrtak u svom domu, biti gotovi za nekoliko dana, a možda i nekoliko nedelja.

Obdukcija Prinsovog tela zakazana je za danas nakon što je čuveni muzičar preminuo u liftu svoje rezidencije u blizini Mineapolisa u američkoj saveznoj državi Minesoti.

Gradske vlasti su navele da neće saopštiti preliminarne rezultate autopsije dok stručnjaci ne objave konačne rezultate i zaključak uzroka smrti 57-godišnjeg muzičara.

Kad patolozi završe obdukciju, telo muzičara biće predato njegovoj porodici.

Pojedini lokalni mediji u SAD preneli su da je muzičar, nekoliko dana pred smrt, hitno prebačen u bolnicu, navodno zbog uzimanja velike doze opijata. Muzičar je posle ukazane pomoći izašao iz bolnice i pored preporuka lekara da se još ne oseća dobro.

Prins ili „dete iz Mineapolisa“, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Purple Rain“, „Cream“ ili „Kiss“. Bio je pevač, tekstopisac, muzičar i multi-instrumentalista, iako je na koncertima svirao samo gitaru.

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.