U trendu

Rođen da reklamira

Džejson Blek (Jason Black) i Fransis Šreder (Frances Schroeder) čekaju bebu. Već znaju da će to biti sin, ali ne znaju kako će da se zove – trenutno traže kuma, koji bi još bio i voljan da plati za tu privilegiju.

Oboje supružnika iz Njujorka imaju po 32 godine, žive u dvosobnom stanu sa još dve ćerke, i razmišljaju o tome kako će biti prilično tesno kada na svet bude došao i sin. Tražeći rešenje za svoj problem sa manjkom prostora, došli su na ideju: pronaći kompaniju koja bi bila voljna da plati 500.000 dolara za mogućnost da detetu da svoje ime. Da li će bračni par uspeti u svojoj nameri i da li će sin dobiti ime tipa Microsoft, Coca-Cola ili Budweiser?

Svoju su ponudu objavili putem Internet aukcija, na sajtovima Ebay i Yahoo! 17. jula, postavivši minimalni iznos na pola miliona dolara. Za sada se još nijedna firma nije javila, ali njih dvoje strpljivo čekaju, smatrajući da je ponuda veoma primamljiva. „Mislim da je to odličan marketinški potez za svaku kompaniju i da će se o bebi koja nosi kompanijino ime dosta pisati i pričati. Smatram da tako nešto vredi 500.000 dolara“, kaže Džejson.

Ako para bude, bračni par namerava da kupi kuću, ali i da uštedi novac kojim će školovati decu. Ne brinu se oko toga da li će, ako uspeju u naumu, sina zadirkivati zbog neobičnog imena: „Sve dok bude imao udoban dom, ispunjen ljubavlju, ne verujem da će mu smetati tako nešto“, kaže mama.

Srodne teme:

  • Studenti-sponzoruše

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.