U trendu

Roleks na planeti Kripton

Verovatno ste i sami ponekad primećivali tragikomične ili blesave greške koje se potkradu u filmovima, razbijajući iluziju ili vas terajući na smeh. Kauboj koji timari svog konja, a na nebu iza njega se vidi mlaznjak koji ostavlja trag. Ili nešto slično. Pogledajmo malu „top-listu“ vrlo poznatih i popularnih ostvarenja u kojima smo bili suočeni sa čudnovatim vremensko-prostornim fenomenima.

Vrisak 3: U kući u kojoj se kriju jadni, preplašeni glumci nestaje struje. Svejedno, na neki neobjašnjiv način, Ghoastface uspeva da im pošalje poruku faksom.

Svet nije dovoljan: Deniz Ričards izleće na površinu sa dna okeana bez specijalnog odela za zaštitu od pritiska. Naravno, samo na filmu je moguće preživeti ovakvu akciju.

Psiho: Dženet Li vozi celim putem od Arizone do Kalifornije sa menjačem u leru. Kad bi Hičkok mogao da nam pokaže kako se to radi, krize benzina bile bi prošlost.

Supermen: Iako je Supermen potpuno savršeno biće koje leti i može da vraća vreme unazad, ipak nije uspeo da sačuva zdrave zube. Uočljive plombe kod Kristofera Riva. Takođe je i interesantna činjenica da Marlon Brando nosi roleks na planeti Kripton. Nemamo pojma kako je taj sat dospeo tamo.

Moje pesme, moji snovi: Ovo je dobro. Kutija od pomorandži sa natpisom „proizvedeno u Izraelu“ u Salcburgu 1938. godine, „samo“ 10 godina pre osnivanja pomenute države.

Planeta majmuna: U poslednjoj sceni, koja se događa u ruševinama Njujorka, Sunce zalazi na istoku – nad Atlantikom.

Šta se dogodilo sa Bejbi Džejn: Mardžori Benet zove Bet Dejvis i zakazuje sastanak sa njenim sinom, ne ostavljajući adresu. Momak se ipak pojavljuje. Telepatija.

Isijavanje: Kurir hotela stalno okleva da ispriča Džek Nikolsonu priču o prethodnom upravniku hotela… U toku tog „natezanja“ ime upravnika se neobjašnjivo menja i od Čarlsa postaje Dilbert.

Park iz doba jure: Borovi i jele usred Kostarike. Možda, ali samo pod dejstvom jakih droga.

Prohujalo sa vihorom: Dok Klerk Gebl unosi ranjenog Leslija Hauarda u sobu, Olivija de Hevilend im osvetljava put – lampom sa električnim gajtanom.

Pretparačke priče: Semjuel L. Džekson i Džon Travolta su tako brzi da se rupe od metaka na zidu pojavljuju i pre nego što su ubili momka u stanu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.