Rusi se na internetu šalili na račun predsednika Filipina koji je u poseti Moskvi

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte koji se nalazi u poseti Rusiji, izazvao je šaljive komentare Rusa na internetu koji su se zapitali da li je pio celu noć pošto je vidjen sa polu odrešenom kravatom.

Duterte (74) u sredu se sastao sa ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom. Na zvaničnim fotografijama, njih dvojica se rukuju, ali Duterte izgleda malo neuredno sa otkopčanom kragnom i polu odrešenom kravatom.

„Da li je pio celu noć ili šta je u pitanju“, zapitao se jedan Rus na društvenim mrežama, dok je drugi naveo: „Je li to on tek izašao iz nekog bara?“.

Portparol filipinskog predsednika Salvado Panelo je reagovao navodeći da je Duterte malo opustio čvor kravate jer ga je gušila i činila neprijatnost.

Panelo je dodao da je Duterte „veoma higijeničan“ i da njegovo telo „širi osvežavajući miris koji ljudi u njegovom okruženju primećuju“.

Duterte je inače poznat po opuštenom oblačenju i ponašanju. Ne krije da mrzi nove čarape i da nema lepa odela. Ume da žvaće žvaku na javnom mestu, što je učinio tokom sastanka sa kineskim predsednikom Si Djinpingom, navodeći da mu to pomaže u ublažavanju bolova u ledjima.

Filipinski predsednik je takodje poznat po provokativnim izjavama i krvavoj politici protiv kriminala.

Duterte se nalazi u zvaničnoj poseti Rusiji, a tokom dana bi trebalo da se sastane s predsednikom Vladimirom Putinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.