U trendu

S kartom od 9 evra napravio 38.000 kilometara

Malo je mesta na karti Nemačke koje Ramin Juhnke ovog leta nije posetio. S kartom od 9 evra, stanovnik Hanovera je prešao impresivnih 38.000 kilometara Nemačkom za samo tri mjeseca. To je skoro da je obišao celi globus, pišu nemački mediji.

Stanovnik Hannovera isprva nije ni pomislio da će s kartom od 9 evra obići stotine gradova i mjesta koje nikada prije nije otkrio. “Tijekom cijelog putovanja dolazio sam na sve više odredišta. S vremenom je postalo sve više i više”, kaže Ramin Juhnke u razgovoru za njemačke medije. Za ovog 39-godišnjaka hobi se brzo pretvorio u takmičenje – protiv drugih putnika, ali i protiv sebe. Njegov cilj bio je videti što više mesta u zemlji.

Ramin Juhnke proveo je mnoge dane i duge noći između juna i avgusta na železničkim stanicama i vozovima. Uzbudljivo je bilo to, ali i izazovno vreme za tada nezaposlenog 39-godišnjaka.

“Ponekad sam pomislio, dobro, ne da mi se više. Ali sveukupno je vredelo”, rekao je.  Ovaj 39-godišnjak napravio je ritual na svojim putovanjima: fotografisao se ispred železničkog znaka na svakom odredištu. Na kraju je prikupio 125 različitih fotografija. One ga podsećaju na vreme kada je za malo novca video veliki deo Nemačke. Na kraju je njegova strast postala čak i profesija. Ramin sada radi u prevozničkoj kompaniji.

Podsećamo, karta od devet evra vredela je za lokalni javni prevoz u Nemačkoj od juna do avgusta, 2022. godine. Milioni ljudi su iskoristili ovu kartu da bi putovali Nemačkom. Zbog jeftine karte, koju je bilo moguće kupiti bez posebne pretplate, tokom letnjih meseci zabeležene su ogromne gužve na železničkim stanicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.