SAD: 5.000 dolara nagrade za hvatanje kradljivca sladoleda

Ljutit zbog naglog povećanja kradja sladoleda iz prodavnica u Njujorku, jedan tamošnji milijarder je ponudio 5.000 dolara nagrade svakome ko uhvati lopove ili spreči kradju.

Džon Kacimatidis, vlasnik lanca prodavnica hrane „Gristidis“, objavio je na Tviteru da su „kradje sladoleda uzele maha u samouslugama u Njujorku“ što je i naslov članka u „Njujork postu“.

„Gristidis daje 5.000 dolara nagrade za hvatanje i sudjenje kradljivcima sladoleda“, napisao je kasnije u drugom „tvitu“, uz fotografiju ljudi dok, kako izgleda, kradu sladoled.

Njujorška policija je potvrdila da je ove godine dobila 250 prijava kradja sladoleda i da je obavila 130 hapšenja, a za AFP je rečeno da „blisko saradjuje s prodavcima u borbi protiv kradje sladoleda“.

Magnat koji ima trideset prodavnica u „Velikoj jabuci“, nagradu je obećao u vreme talasa jake vrućine za koji se očekuje da će potrajati do 14. avgusta, uz maksimalnu temperaturu od 43 stepena Celzijusa.

Bogatstvo samoukog 67-godišnjeg Džona Kacimatidisa, čija je podica emigrirala iz Grčke u Njujork, kada je on bio dete, po proceni magazina Forbs vredi 3,4 milijarde dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.