Šahovski spektakl: Karpov „udario“ na Šekularca i 15 Valjevaca (foto, video)

Svetska šahovska legenda velemajstor Anatolij Karpov stigao je u Valjevo koje nizom manifestacija obeležava veliki jubilej, sedamdeset godina Šahovskog kluba „Sveti Nikolaj“ i 138 godina organizovanog igranja šaha u tom gradu.

Sputnjik na licu mesta: Anatolij Karpov stigao u Valjevo na 138. rođendan šaha u tom gradu

Gepostet von Sputnik Srbija am Sonntag, 23. Dezember 2018

Karpov je sa petnaest valjevskih šahista odigrao revijalnu simultanku u hotelu „Grand“. Najmlađa učesnica turnira Ana Ljubičić ide u treći razred osnovne škole i jedna je od šahovskih nada ovog grada, a među igračima našle su se i dve sportske legende — fudbaler Dragoslav Šekularac i košarkaški trener Vlade Đurović.

Karpov je počasni građanin Valjeva, a juče mu je Eparhija valjevska uručila orden Svetog Vladike Nikolaja.

Valjevo je jedan od gradova sa najvećom i najdužom tradicijom igre na 64 crno-bela polja. Šah se u okviru školske sekcije igrao davne 1936. godine čak i u seoskim školama.

Povodom rođendana šaha, u valjevskom Centru za kulturu večeras u 18 časova biće održan i poklon koncert. Nastupiće zvezda regiona Dado Topić, legendarna „JU grupa“, aktuelni srpski pop-rok sastav koji je potekao iz Valjeva „Neverne bebe“ i Zoran Jevremović i grupa „Grafiti“, koja će pevati hitove Mikija Jevremovića.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.