najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Šakira: Obrazovanje dece je veoma važno

Šakira je dugogodišnji promoter obrazovanja i razvoja u ranom detinjstvu i tim povodom kaže da joj činjenica što je i sama mama pomaže da se još više posveti tom pitanju.

Dobitnica Gremija i njen partner, fudbaler Žerard Pike imaju dva sina, dvogodišnjeg Milana i osmomesečnog Sašu.

„Bila sam zagovornik obrazovanja mnogo pre nego što sam postala majka, pa zamislite kako se sada osećam“, rekla je popularna pevačica i dodala da je tada bila fokusirana na edukaciju druge dece, kao i da su joj sada razgovori o obrazovanju njene dece postali veoma važna tema u životu.

Šakira je sa kompanijom „Fisher-Price“ predstavila novu studiju „Moms“ Hopes & Wishes Study“ i aplikaciju „Grow“ za nastavnike i vaspitače koja će se pojaviti kasnije ove jeseni.

Studija je obuhvatila 3.500 porodilja i trudnica i bavi se pitanjima njihovih stavovima i pristupima obrazovanju u ranom detinjstvu.

„Obrazovanje dece je veoma važno, zato što sam iz prve ruke videla moć i transformaciju koju ta edukacija donese, ne samo deci, već i njihovim porodicama“, rekla je ta pevačica.

Šakira podseća da kupiti detetu igračku ne znači da će ono biti razmaženo, pošto po njenim rečima one nisu neozbiljna i suvišna stvar.

„Igračka je važan alat kako bi dete razvilo svoja čula – vid, dodir, kako bi unapredilo koordinaciju pokreta i razvilo motoričke sposobnosti“, ističe ona.

Šakira smatra i da je osnovna obaveza dece da se igraju i da otkrivaju svet oko sebe i da igračke u tome igraju značajnu ulogu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike