Samo genijalci mogu za 15 sekundi da pronađu jednu osmicu koja se krije među četvorkama

Možete se pohvaliti da imate visok IQ ako za manje od 15 sekundi pronađete broj 8 među četvorkama

Rešavanje mozgalica zahteva bočno razmišljanje. Morate sagledati jednu zagonetku iz različitih perspektiva. Arhimed, grčki matematičar, bio je najpoznatiji u ranijim danima kao entuzijasta mozgalica jer je bio veoma dobro upućen u rešavanje teških zagonetki sa lakoćom. Da budemo iskreni, većina mozgalica su testovi vašeg koeficijenta inteligencije, gde se od vas traži da koristite svoju inteligenciju u rešavanju testa.

Pronalaženje odgovora na mozgalicu nije težak zadatak. Biće vam potrebno samo nekoliko sekundi da dobijete odgovor na ovoj slici. Samo treba da se koncentrišete i pažljivo posmatrate sliku na kojoj su nekoliko redova u kojima domina broj 4 da biste rešili ovu mozgalicu. Nakon što nađete rešenje za mozgalicu, osećaćete se kao da ste osvojili veliku nagradu. U nastavku donosimo rešenje ove mozgalicu.

Broj 8 zapravo se krije u samom zadatku, odnosno u natpisu iznad redova četvorki. Ukoliko ste u zadatom roku uspeli da shvatite da osmice nema među ostalim brojevima i gde se ta jedina krije, čestitamo, zaista imate genijalan um i veliku moć zapažanja. Ukoliko niste došli do rešenja za 15 sekundi, nemojte klonuti duhom jer svakodnevno vežbanje i rešavanje matematičkih i logičkih zadataka uveliko će izoštriti vaš um i doprineti da takve izazove počnete da rešavate s lakoćom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.