Samo pravi genijalci mogu ovaj matematički zadatak da reše za manje od 10 sekundi

Testirajte svoju logičku inteligenciju i rešite ovaj matematički izazov za manje od 10 sekundi.

Testovi inteligencije poput ove matematičke zagonetke imaju za cilj da mere vaše veštine logičkog razmišljanja, brzinu zaključivanja i još mnogo toga.

Kroz ovakav test možete dobiti dragocene informacije o svojoj inteligenciji i kognitivnim sposobnostima.

Današnji IQ test je izuzetan jer će vas izazvati na jedinstven način. Njegov nivo je toliko visok da je stopa odustajanja primećena tokom njegovog rešavanja impresivna.

Matematički izazov vam nudi jednostavnu vežbu sa zanimljivom složenošću. Predstavlja vam nekoliko jednačina čiji je cilj pronaći vrednost koja nedostaje poslednjeg reda.

Da biste to uradili, imate vremensko ograničenje od 10 sekundi. Da biste rešili ovu matematičku zagonetku, morate da uložite sve od sebe i da se potpuno koncentrišete.

Rešenje ovog matematičkog izazova

Da li ste uspeli da pronađete vrednost koja nedostaje za manje od 10 sekundi? Čestitamo ako jeste, imate impresivan IQ i matematičke veštine. Ako niste uspeli, nemojte se obeshrabriti, odmah ćemo vam dati proceduru koju treba da sledite kako biste pronašli tačno rešenje.

Prvi red: 4 + 4 = 16
Drugi red: 5 + 5 = 20
Treći red: 6 + 6 = 24
Četvrti red: 7 + 7 =?

Možda ste primetili da svaki rezultat prati logiku koja se ponavlja u svakoj jednačini. Zaista, svaki rezultat je dvostruko veći od rezultata dobijenog svakim sabiranjem. Ako niste primetili ovu logiku, mi ćemo vas provesti kroz kako to da uradite:

Prvi red: 4 + 4 = 8, dakle 8 + 8 = 16.
Drugi red: 5 + 5 = 10, dakle 10 + 10 = 20.
Treći red: 6 + 6 = 12, dakle 12 + 12 = 24.

Prateći ovu logiku naći ćete vrednost poslednje jednačine.

Četvrti red: 7 + 7 = 14, dakle 14 + 14 = 28.

Rezultat ove matematičke zagonetke je dakle 28.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.