U trendu

San snova u svemiru: Leteće pice, a ti samo otvaraš usta (foto, video)

Astronauti na Međunarodnoj stanici imali su ovog vikenda pravu zabavu sa letećim picama koje su sami pripremili za filmsko veče. Video i fotografije koje su podelili pokazuju kako se u bestežinskom stanju priprema pica, ali i idealnu situaciju u kojoj pica leti oko tebe i potrebno je samo otvoriti usta.

Kako na ISS-u imaju pripremljena jela, jasno je da se i astronauti s vremena na vreme zažele neke brze hrane, ali njima baš i nije jednostavno da skoknu do obližnje pekare. Italijan Paolo Nespoli nedavno je voditelju misije tokom javljanja uživo spomenuo da im nedostaje pica, a Kirk Šireman odlučio je da iznenadi posadu i pošalje sve potrebne sastojke za picu.

Upravo je Nespoli taj koji je podelio sliku oblaka koji ga je podsetio na picu, uz komentar da je možda prerano da već sada vidi hranu u raznim oblacima.

U paketu stiglo im je testo, sos od paprile, sir, salama, masline i maslinovo ulje, ali i pesto i namaz od inćuna. Nakon što je svaki pripremio svoju picu, astronauti su u bestežinskom stanju mogli sa lakoćom da glume prave pica majstore sa malim picama, koje su lebdele oko njih kao mali jestivi leteći tanjuri, prenosi 24sata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.