U trendu

Sanja Vučić pred 3.000 ljudi na Malti

Predstavnica Srbije na „Pesmi Evrovizije“ Sanja Vučić ZAA, u okviru predevrovizijske turneje, boravila je tokom vikenda na Malti, gde je numeru „Goodbye“ otpevala pred 3.000 ljudi, saopštio je RTS.

Prvog dana posete, Vučić je bila gost emisije „Xarabank“, najpopularnijeg šou programa na Malti, koja se emituje na nacionalnoj televiziji i koju svakog petka gleda više od 80 posto populacije te mediteranske zemlje.

Emisija je bila posvećena predstavnici Malte, Iri Lasko, a pored Srbije, gosti su bili predstavnici Izraela, Češke i Azerbejdžana.

Sledeći dana je bio rezervisan za obilazak Malte, a domaćini su za goste pripremili degustaciju i upoznavanje sa tradicionalnom hranom ovog ostrva, a taj događaj, koji je direktno prenošen na društvenoj mreži „Fejsbuk“, pregledan je do sada preko 140.000 puta.

Nakon toga, usledila je tonska proba za evrovizijski koncert i intervjui sa brojnim novinarima.

O sjajnoj atmosferi koja vlada među predstavnicima zemalja govori i prilog RTS-a u kome Sanja Vučić ZAA i Ira Lasko intervjuišu jedna drugu.

Glavni događaj, koncert u „Aria Complex“, koji je bio ispunjen do poslednjeg mesta, otvorila je Destiny, pobednica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine, koja je Malti donela drugu pobedu na tom takmičenju u poslednje tri godine.

Nakon nje, nastupila je Amber, prošlogodišnja predstavnica Malte na Evrosongu, a onda su usledile i ovogodišnji evrovizijski ambasadori svojih zemalja – Gabriela Gunčikova iz Češke, Hovi Star iz Izraela i Sanja Vučić.

Završni deo koncerta pripao je predstavnici Malte, Iri Lasko, a za sam kraj, svi učesnici su zajedno otpevali čuveni hit grupe „Beatles“ – „Come Together“, što je i ovogodišnji slogan „Pesme Evrovizije“.

Ovom posetom, Sanja Vučić ZAA je završila svoju uspešnu evropsku turneju, na kojoj je posetila nekoliko zemalja i predstavila sebe i pesmu „Goodbye“ evrovizijskim fanovima.

Srbija nastupa na takmičenju za „Pesmi Evrovizije“, koje se održava u Stokholmu, u drugom polufinalu, 12. maja, pod rednim brojem šest, i boriće se za finale, koje je na programu 14. maja, uz direktan prenos na RTS 1 i RTS Satelit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.