U trendu

Sanja Vučić: Srbija se odlično kotira na kladionicama

U prostorijama Radio televizije Srbije danas je organizovano druženje sa srpskom predstavnicom u na predstojećem 61. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“ Sanjom Vučić ZAA uoči njenog puta u Stokholm.

Vučić će predstavljati Srbiju na Evrosongu sa kompozicijom „Goodbye“ Ivane Peters, koja je i tekstopisac.

Na sceni u Stokholmu, u drugom polufinalu 12. maja, uz Vučić naći će se prateći vokali Iva Pletikosić, Jelena Đurić, Lena Kuzmanović i Dunja Vujadinović, kao i baletski igrač Miloš Isailović.

Prošlogodišnja srpska predstavnica na „Evroviziji“ Bojana Stamenov predala je danas Sanji Vučić zastavu Srbije i poručila joj da je sa ponosom nosi.

„Moje koleginice, koje sam smatrala prijateljicama, nisu mi dale podršku koju sam očekivala, ali u stilu jedne prave misice, pošto sam ja na Evrosong gledala kao na sopstevni izbor za mis, došla sam da ti predam krunu. A kruna, koju ćeš ti nositi, nadam se sa ponosom u narednih godinu dana, a možda i ceo život, jeste jedna slatka stvar, a to je naša zastava“, poručila je Stamenov.

Ona je naglasila da dobrom vokalu sreća nije potrebna. „Sreća prati hrabre, a Sanja je hrabra“, istakla je Stamenov.

Šef delegacije Dragan Ilić rekao je da u svojoj muzičkoj karijeri skoro nije sreo nekog kao što je Sanja Vučić, koja sa lakoćom peva sve od francuske šansone, preko portugalskog fada do hitova Bijonse i Ejmi Vajnhaus, dajući svoj poseban pečat svakoj interpretaciji.

„Njeno vreme tek dolazi, a očekujemo da Evrovizija bude njena odskočna daska“, naglasio je Ilić.

Sanja Vučić je izjavila da nema tremu uoči puta u Stokholm i da se trudi da ne očekuje previše, ali da su rekacije tokom prethodnih mesec dana, koliko je provela na predevrovizijskoj turneji, bile odlične.

„Gledajući rekacije bićemo prvi“, rekla je kroz smeh Vučić i dodala da se Srbija odlično kotira u kladionicama i da je stekla mnogo prijatelja među predstavnicima Izraela, Švajcarske, Crne Gore, Bugarske.

„Evropska publika me je jako dobro prihvatila, verovatno im odgovara moj senzibilitet“, dodala je Vučić i nagovestila da će nastup u Stokholmu biti potpuno drugačiji od onog u Beogradu, međutim nije smela da otkrije detalje.

Sumirajući utiske sa gostovanja u Letoniji, Amsterdamu, Izraelu i na Malti, Vučić je rekla da je zazirala od tog prvog susreta sa ostalim takmičarima, ali da je vrlo brzo stekla dobre prijatelje među njima, posebno izdvojivši izraelskog predstavnika Hovija Stara.

„Svi mi imamo drugačiji senzibilitet i mentalitet, imamo isti cilj, ali opet jedni druge podržavamo i tapšemo po ramenu“, dodala je Vučić.

Sreću u Stokholmu Sanji Vučić poželeli su i predstavici Bosne i Hercegovine koji su bili danas u holu RTS-a.

Reditelj nastupa je Marko Novaković, koreograf Staša Stanković, kostime je radio studio „Morfium“ i kreatorka Jelena Malešević.

Polufinala su zakazana za 10. i 12. maj, a finale 14. maja u areni „Globen“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.