Šaputanja na jastuku

Stručnjaci tvrde da ono što sanjamo ima simboliku povezanu s našom seksualnošću.

Životinje u snovima mogu dati neke smernice. Mačka, po prirodi hedonista, uvek lenja i spokojna, simboliše zadovoljstvo seksualnim životom; ptica u letu je simbol ekstaze; zmija je znak straha, latentne homoseksualnosti ili jake želje.

Jaka i obično prijatna seksualna osećanja povezuju se s vodom, rekama, morima. Magla ili oblaci znače skrivanje pravih seksualnih osećanja od drugih, ali i od sebe samog/same. Grmljavina i oluja u snovima mogu biti znak velikog straha, a mirni potočići, koje ljudi, navodno, često sanjaju posle vođenja ljubavi, znak su zadovoljstva i spokoja.

Ako sanjate kako lutate prostranim zamkom, možda tragate za novim seksualnim iskustvima i eksperimentima. Grandioznost ovakvih građevina može simbolizovati i želju da se popnete na viši nivo na tom putu. Snovi o seksu u svom domu znače stabilnost i zadovoljstvo seksualnim životom, a seks u depresivnoj i monotonoj atmosferi znači da vam je potrebna promena. Ako sanjate da se nalazite u nekom sumornom prostoru bez izlaza, možda ste zarobljeni u vezi koja vam ne odgovara.

Ljudi koji sanjaju da lete kažu da iz takvog sna ne žele da se probude. Letenje u snu, ako ne izaziva strah od gubitka tla pod nogama, obično daje osećaj slobode, a u ovom slučaju ono znači seksualno oslobođenje i ekstazu. Ako vam je lepo dok ste slobodni iznad oblaka, onda je takav i vaš odnos prema sopstvenoj seksualnosti i vezi u kojoj ste. Ukoliko osećate nemir, onda on znači sumnju u sopstvenu vezu.

Uživanje u hrani u snu označava vaše zadovoljstvo sopstvenim seksualnim životom. Što je hrana sočnija, slađa i ukusnija, to je vaš seksualni život bogatiji. Ako sanjate kako vas partner hrani, onda želite da budete u centru zbivanja u spavaćoj sobi. Ukoliko vi hranite njega, znači da imate potrebu da ga zadovoljite. Ako hranite stranca, znači da želite da probate odnos s nekim novim.

Moguće je da ne verujete u ovakve priče. Svejedno, nisu loše za razbibrigu, a ni kao inspiracija za neke lepe noćne fantazije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.