Sasvim neobična kazna

Jedan sudija naredio je kradljivici da drži natpis na kome priznaje da je počinila krivično delo.
Ova vest nam dolazi iz grada Bedford, iz američke države Pensilvanije.
U zamenu za zatvorsku kaznu, ova žena i njena starija ćerka pristale su da stoje ispred zgrade suda i da drže natpise na kojima piše da su one ukrale poklon čestitku od jedne devetogodišnje devojčice – i to baš na njen rođendan.
Ivilin Border, stara 56 godina, i njena 35-godišnja ćerka Tina Grikspur stajale su ispred zgrade suda skoro pet sati. Pri tom su držale parole na kojima je pisalo: "Ja sam pokrala devetogodišnju devojčicu na njen rođendan! Nemoj da kradeš ili ovako nešto može da se dogodi i tebi!"
Pošto su pristale da nose taj natpis, advokat okruga Bedford, Bil Higins, kaže da će tražiti uslovni otpust umesto zatvorske kazne, jer su njegove klijentiknje priznale krivicu za krivično delo krađe.
Bil Higins je dodao da su ove dve žene uzele poklon čestitku koju je pomenuta devojčica na trenutak ostavila na jednoj polici u prodavnici, dok joj je prodavačica pomagala da odabere poklon za svoj rođendan.
Majka ove devojčice planirala je da prođe svojim automobilom ispred zgrade suda kako bi naučila ćerku važnosti poštovanja zakona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.