U trendu

Saznajte čemu služe linije na dlanu

Linije na dlanu ne služe samo za proricanje budućnosti. One su tu i zbog puno ozbiljnijeg razloga i njihova uloga zapravo je vrlo važna.

Ruke i dlanovi deo su tela koji najviše koristimo, a kako bi se prilagodile svim radnjama za koje ih koristimo, držanje, rastezanje, dizanje, tipkanje, pisanje i druge, moraju stalno da menjaju svoj oblik.

Preciznije, koža koja ih prekriva mora se prilagoditi kompleksnim položajima, piše Zadovoljna.hr. Tu na scenu stupaju linije na dlanu.

Naime, te linije, zvane još i nabori i brazde, pomažu koži da se raširi i opet skupi zavisno o tome šta s rukama radimo te dele dlan na tzv. delove za savijanje.

Linije na dlanu pomažu koži da se savije preko dlana kada promenimo njegov oblik, recimo kada ruku skupimo u šaku ili kada savijemo ruke. Drugim rečima, kada ne bismo imali te linije, koža bi nam visila s dlanova.

Pogledajte pažljivo dlan svoje ruke i videćete da je svaka linija na mestu gde se dlan savija. Isto vredi i za linije na laktovima, kolenima, zglobovima itd. Linije koje nam drže kožu nastanu dok smo još u stomaku, oko 12. nedelje nakon začeća.

Debljina i broj linija na dlanu zavise o faktorima kao što su rasa i genetika.

Većina ljudi ima tri glavne linije na dlanu, a neki imaju samo jednu što može upućivati na abnormalni razvoj bebe u utrobi, odnosno Daunov sindrom, fetalni alkoholni sindrom ili druge genetske poremećaje.

Međutim, leakri u obzir uzimaju još neke faktore pre nego što uspostave dijagnozu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar