U trendu

Sela bivše Juge nose totalno luda imena: Jedni žive u Gaćicama, a drugi u Dupeljevu

Na Instagram stranici  objavljena je karta sa imenima sela i naselja u bivšoj Jugoslaviji koja izazivaju nevericu i smeh, piše Telegraf.

Mnoga se u Srbiji, a ako ste mislili da nema luđeg naziva od Pičkovca (naselje u Sremskoj Mitrovici), grdno ste se prevarili.

Počnimo od Srbije i sela Donje Brijanje, lociranog na teritoriji grada Leskovac u Jablaničkom okrugu. Da li verujete da se nalazi nadomak mesta Gornje Brijanje, koje pripada opštini Bojnik…

Pomenuti Picoder je jedan od kvartova Bečeja u Južnobačkom okrugu. Šta god da vam je palo napamet odmah da objasnimo da izraz označava “najzabačeniji deo sela”.

Sisevac se nalazi u opštini Paraćin, Pomoravski okrug. Naziv sela vodi poreklo od imena manastira Sisojevac iz 14. veka.

Tu je i selo Kurići, u Raškom okrugu, koje je imalo 71 stanovnika prema popisu iz 2011. godine.

U Pomoravskom okrugu, na teritoriji Despotovca, nalazi se Stenjevac. Naselje je poznato po fudbalskom klubu Rudar i reci Resava.

Dupeljevo se nalazi u Poljanici, u Pčinjskom okrugu. Prema nekim podacima, selo je pre oslobođenja 1878. godine nosilo naziv Kraljevo.

Na karti su označena i druga mesta, poput Obrva i Popučke, ali da se malo pozabavimo regionom.

U Bosni i Hercegovini, tačnije opštini Vitez, postoji mesto Gaćice, dok u Zapadnoj Slavoniji pronalazimo Smrtić.

Naselje Smrduša je locirano u crnogorskoj opštini Nikšić, a Prdejci u jugoistočnom delu Severne Makedonije (opština Đevđelija).

Naselje Tišina se nalazi u istoimenoj opštini koja pripada slovenačkoj Pomurskoj regiji.

Kada je reč o Hrvatskoj postoje brojni primeri, a navešćemo naselja Čingi-Lingi, Kajgana, Tužno, Ženodraga…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.