U trendu

Sklad boja

Ove sezone okviri za naočare u boji su do te mere popularan modni detalj da su mnogi poznati proizvođači lansirali modele s više okvira različitih boja. Međutim, ovakav okvir vas obavezuje da pažljivo birate boju senke za oči, maskare, pa čak i pudera kako biste što bolje uskladili boje i zaista istakli svoje oči.
Ako imate smaragdnozeleni okvir naočara, koristite kontrastne boje šminke. Ova boja okvira daje vašem licu svežinu i vedrinu i savršeno se slaže sa senkom ljubičastih tonova ili boje trule višnje. Takva kombinacija boja najbolje pristaje osobama sa smeđim očima. Savet je sledeći: tamnosmeđom olovkom naglasite oblik obrva.
Ukoliko imate crveni okvir naočara, koristite zelenu senku. Prilično je hrabro od vas što ste izabrali jaku crvenu boju okvira za naočare. Sada budite i pomalo ekstravagantni i na oči nanesite zelenu senku, ali nipošto u pastelnim tonovima. Opredelite se za zelenu boju trave ili mladih listova, tamnozelenu boju borovih iglica ili maslinastozelenu. Ukoliko niste baš toliko hrabri, najbolje je da uopšte ne koristite senku, jer je crvena boja vašeg okvira dovoljno jaka. Ipak, potrebno je da naglasite oblik očiju tamnobraon olovkom.
Ako je vaš okvir za naočare nežne ružičaste boje, koristite i ružičaste nijanse šminke. Važno je da senke koje odaberete ostanu u harmoniji s bojom okvira za naočare. To možete postići isključivo bež senkama ili onima u boji kajsije, uz zrnce sedefastobele senke u unutrašnjem uglu oka. S crnom maskarom na trepavicama igrajte na kartu jakog kontrasta.
Okvir vizantijskoplave boje ne trpi nikakve druge boje. Zato vam predlažemo da s dnevnom šminkom budete maksimalno diskretni. Na gornji kapak, tik uz ivicu trepavica, uveče možete da nanesete samo tanku liniju tamnoplave, gotovo crne, senke. Ceo efekat pojačajte ajlajnerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.