Slatki božićni trenuci

Šta ima lepše od iščekivanja prazničnih dana sa najfinijim kolačićima kao desertom? Božićni dani mogu biti zaista lepi.

Kakav bi život bio bez malih iznenađenja? Fina i aromatična peciva predstavljaju vrhunac zadovoljstva za sva čula u vreme novogodišnjeg i božićnog slavlja. Dilema je samo – da li prazno ili sa filom? Jedni se istope tek što ih stavite u usta, a druge valja iskrckati zubima. Birajte sami kakve kolače želite: slatke i vazdušaste, hrskave, prelivene čokoladom ili slatkim voćnim filom – vanilice, perece, cvetići, polumeseci, kocke, kolutići, kiflice, jelkice, zvezdice, korpice, potkovice, srca, štanglice, rombovi, medaljoni, štapići, kuglice, mašnice, pa čak i jeleni.

Bele puslice liče na prave lake pahuljice. Oblika ima na pretek, a tek božanstvenih ukusa! Kokosovo brašno, mleveni lešnik, orah i badem daju kolačima predivnu aromu i izgled. Filovi od džema, marcipana ili čokolade osnovni su sastojci ovih slatkih snova.

Na kraju dolazi igra ukrasima. Uz pomoć različitih kalupa i modli pečenje kolačića predstavlja veliko zadovoljstvo za sve generacije. Deca su uvek najspremnija da pomognu kada se spremaju kolači. U papirnim korpicama sitni kolači izgledaće mnogo primamljivije i lepše. Ne treba zaboraviti ni fine i aromatične začine, jer zahvaljujući njima, ukus ovih kolača biće predivan i nezaboravan.

Sa utisnutim biblijskim motivima kolači će dobiti tradicionalan i klasičan izgled. Jedan pogled na ovakve kolačiće biće dovoljan da se svakome popravi raspoloženje, ali garantovano će biti brzo pojedeni. Zato ne oklevajte da odmah napravite dvostruku količinu, jer retko ko im zaista može odoleti. Ipak, znajte da svaka od ovih slatkih grickalica stvara zavisnost. Zato upotpunite svoju prazničnu čaroliju!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.