U trendu

Slobodna zona u Beogradu, Nišu, Novom Sadu

Filmski festival Slobodna zona biće odražan od 10. do 15. novembra u devet bioskopa u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, a tokom festivala biće prikazano 50 dokumentarnih i igranih ostvarenja iz celog sveta, najavili su danas organizatori.

Ovogodišnje 12. izdanje festivala otvoriće 10. novembra u 20 časova u Centru „Sava“ projekcija filma „Neruda“, čileanskog reditelja Pabla Laraina.

Program festivala čine filmovi koji se bave problemima savremenog društva u doba globalizacije.

Najvažnija novina festivala je da Slobodna Zona od ove godine dobija takmičarski karakter, pa će se filmovi iz ovogodišnje selekcije takmičiti za nagrade stručnog žirija za Najbolji angažovani film u Medjunarodnoj i Regionalnoj konkurenciji i nagradu Hjuman rajts žirija.

O dodeli Nagrade za Najbolji film u okviru selekcije „14 plus“ odlučivaće mladići i devojke, koji će birati najbolji film iz te selekcije.

Publika Slobodne Zone će, kao i do sada, odlučivati o pet filmova koji će narednog proleća biti prikazan u okviru turneje po gradovima Srbije.

Tokom festivalskih dana Beograd, Niš i Novi Sad ugostiće filmske stvaraoce iz regiona i inostranstva.

Festival prati i veoma bogat paraleni program u vidu Noćnih razgovora, Masterklasa i Cross-media programa.

Festival Slobodna Zona održava se u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu Omladine, Dvorani Jugoslovenske Kinoteke i Art Bioskopu Kolarac u Beogradu, u bioskopu Arena Cineplex i Muzeju Savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu i u Niškom kulturnom centru i bioskopu Vilin grad u Nišu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar